Pondělí 6.7. Upálení mistra Jana Husa(1415)
Menu

Bude chybět Strapáč dostal stopku na dvě utkání

Strapáč dostal stopku na dvě utkání

foto: hc-olomouc.cz

29. 10. 2019 - 10:45

Předseda disciplinární komise Extraligy ledního hokeje Viktor Ujčík se na základě podnětu klubu HC Vítkovice Ridera zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Petra Strapáče na protihráče Tomáše Černého v nedělním utkání HC Olomouc – HC Vítkovice Ridera.

Po prostudování videozáznamu shledal, že hráč se zákroku dopustil spíše instinktivně, v reakci na předchozí pohyb protihráče a ve snaze chránit se před střetem. Při zákroku nicméně protihráče zasáhl holí drženou v obou rukách do obličeje, přičemž platí pravidlo, podle něhož je hráč za svoje jednání a vedení zákroku odpovědný. Předseda disciplinární komise ELH proto potrestal hráče Petra Strapáče (HC Olomouc) nepodmíněným zastavením činnosti na dvě soutěžní utkání za Zásah do hlavy nebo krku. Při stanovení výše trestu přihlédl k tomu, že protihráč utrpěl v důsledku zákroku zranění, kvůli kterému utkání nedokončil, stejně jako ke skutečnosti, že hráč Petr Strapáč nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.

Záznam zákroku ZDE

0 komentářů

Další články