Zde může být vaše reklama.

Extraliga startuje Tomajko: Věříme, že to bude dobré

Tomajko: Věříme, že to bude dobré

foto: Petr Pelíšek

14. 09. 2023 - 11:00

Generálka vyšla Moře skvěle. V posledním přípravném utkání hokejisté HC Olomouc porazili doma Trenčín vysoko 7:1. Extraligu zahájí na svém ledě v pátek 15. září zápasem proti Kladnu.

Moře tedy v generálce všechno klaplo, vyhrála, navíc dala hodně branek. „Poslední přípravný zápas byl dobrý, kluci k tomu přistoupili dobře. Byla to generálka, takže s tím jsme spokojení. Ale je to pořád jenom příprava, nedá se to přeceňovat. Důležité bude, abychom zvládli první soutěžní zápas doma proti Kladnu,“ řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

Generálka to byla se vším všudy, dokonce i bitkou mezi Kuskem a Pietronirem. „Bylo dobře, že tam byly i ty emoce, protože už tam zase budou. Myslím si, že nás to utkání prověřilo se vším všudy. I co se týká toho udržet nervy na uzdě po nějakých zákrocích, prostě to přijmout. To bylo hodně důležité a doufám, že si to přeneseme i do začátku extraligy,“ uvedl Tomajko.

Hanáci v závěrečné přípravě vyhráli, když předtím byli ve třech utkáních poraženi. „Byly sezóny, kdy jsme nevyhráli v přípravě ani jednou a dařilo se. Takže těžko říct, jak se tohle může projevit. Nedá se to předvídat,“ řekl Tomajko. Sestava proti Trenčínu by měla být z devadesáti procent tou, která půjde do ostrého zápasu proti Kladnu.

Páteční soupeř by neměl Olomoucké nějak překvapit. „Myslím si, že to bude hodně bojovné, silové, hodně soubojů. Bude to nejspíš podobný zápas jako proti Trenčínu.

A jak je Mora připravená na novou sezónu? „Udělali jsme pro to maximum. Doufáme, že se nám to vrátí a začátek soutěže chytneme. Uvidíme. Ale tréninky vypadají dobře, ten poslední zápas také, takže věříme, že to bude dobré. Všichni se na začátek sezóny těšíme. Příprava je dlouhá, na ten první zápas je pak každý nabuzený,“ podotkl Tomajko.

V kádru došlo k jistým změnám, nové hráče se povedlo zabudovat do týmu dobře. „Myslím, že zapadli bez problémů a že to budou opravdové posily,“ dodal Tomajko.

Další články