Zde může být vaše reklama.

Poslední příprava doma Tomeček sestřelil hattrickem Kometu

Tomeček sestřelil hattrickem Kometu

foto: Petr Pelíšek

03. 09. 2019 - 20:35

Předposlední přípravný, ale poslední doma, zápas sehráli dnes hokejisté HC Olomouc. Soupeřem jim byla brněnská Kometa. A Plecharéna se bavila jedenácti góly s vítězstvím Mory v prodloužení. Útočník Vojtěch Tomeček vystřílel hattrick.

Zápas se hrál zajímavý. První třetina patřila domácí, druhá hostům, třetí byla nerozhodná a v prodloužení rozhodli Hanáci. Hosty poslal do vedení z první vážnější akce Němec. Ale srovnáno bylo rychle, v 9. minutě zakončil po závaru před brněnskou bránou Nahodil. Po 63 sekundách navíc skóroval Tomeček a Mora vedla. Třiatřicet sekund před koncem náskok na dva zvýšil Handl. Ve druhé třetině snížil Orsava, pak zase domácí odskočili na rozdíl dvou branek po trefě Škůrka. Ale do druhé sirény bylo srovnáno na 4:4. Drama pokračovalo v poslední periodě. Když dal v 57. minutě Tomeček na 5:4, zdálo se, že Mora zvítězí. Ale v 59. srovnal Orsava. A šlo se do prodloužení. To se hrálo sedmdesát tři sekund, když Tomeček zkompletoval hattrick a zároveň zápas rozhodl.

"Skalp je to cenný, ale musím  říct, že jsme v obraně měli velké mezery. Hlavně ve druhé třetině, kdy měla Kometa spoustu šancí. Z tohoto pohledu bych nad tím tak nejásal," řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko. "Hráli jsme lehkovážně, mysleli jsme si, že to půjde samo. Kometa má výborné hráče, kteří dokážou využít každou chybu. Tak jakove druhé třetině hrát nemůžeme," podotkl.

Polovinu branek dala Mora v početní převaze. "Doufám, že nám vydrží přesilovky - s nimi jsme v tomto utkání spokojení, protože jsme je hráli dobře. Snad tak budeme pokračovat. Přesilovkám jsme se přitom moc nevěnovali, až dneska na tréninku," řekl Tomajko.

Další zápas, poslední přípravný, hraje Mora v pátek v Trenčíně (17.30).

HC Olomouc – Kometa Brno 6:5 po prodloužení (3:1, 1:3, 1:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 9. Nahodil (Olesz, Jaroměřský), 10. Tomeček (Knotek, Ostřížek), 20. Handl, 33. Škůrek (Olesz, Kolouch), 57. Tomeček (Nahodil, Knotek), 62. Tomeček – 2. Němec (Hruška), 24. Orsava (Kucsera, Plekanec), 30. Horký (Němec), 36. Plášek (Hruška), 59. Orsava. Rozhodčí: Cabák, Koziol – Hanzlík, Zedník. Vyloučení: 6:5. Využití: 3:2. Diváci: 3315.

HC Olomouc: Lukáš – Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Švrček, Dujsík – Tomeček, Knotek, Ostřížek – Klimek, Kolouch, Strapáč – Olesz, Nahodil, Burian – Hecl, Handl, Laš. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.
HC Kometa Brno: Čiliak – Bartejs, Pyrochta, Baranka, Němec, Malec, Štencel, Mikyska – Zaťovič, Holík, Mueller – Hruška, Plekanec, Horký – Orsava, Lev, Kucsera – Plášek, Kusko, Jenyš. Trenér Petr Fiala.

Další články