Zde může být vaše reklama.

Útočník Mory Skladaný před sedmým zápasem: Je to skvělá série!

Útočník Mory Skladaný před sedmým zápasem: Je to skvělá série!

29. 03. 2019 - 09:16

Hokejisté HC Olomouc ve čtvrtfinálové sérii extraligy pořádně prohání favorizovanou Plzeň. Mora doma v šestém utkání srovnala na 3:3 a rozhodovat se bude v sobotu na západě Čech. „Ještě to neskončilo, takže na nějaké oslavy je ještě brzo. Věřím, že diváci chápou, že se musíme co nejdřív věnovat regeneraci a už se připravovat na další zápas,“ řekl střelec vítězné branky Mory útočník František Skladaný.

V této sezoně se vám střelecky tolik nedaří, v základní části jste dal jen dvě branky. A v šestém utkání čtvrtfinále jste právě vy dal vítězný gól.
Vyplynulo to z tlaku, který udělala už lajna před námi. Drželi jsme se super v jejich třetině, měli jsme tam velký počet střel. Věřili jsme si na puku, bylo to od nás dobré. Váhal jsem, jestli nepřihraju, ale nakonec jsem to švihl někam nahoru. Šancí jsem měl v sezoně dost, ale už se dívám jen na to, co je teď a co bude dál. Jsem rád, že jsem takhle pomohl mančaftu a jdeme dál.

Mora zápas zvládla, i když jste prohrávali. Zdálo se, že inkasovaná branka ovšem tým nesložila.
Strašně důležité bylo, že jsme měli tlak i po tom jejich gólu. Z naší strany se absolutně nic nezměnilo, šli jsme si za tím furt svou hru. Věděli jsme, že když to nezvládneme dnes, tak další šance už nebude. Udrželi jsme tempo a důraz, což rozhodlo.

Zase jste nevyužili přesilovku pět na tři. To se vám v předchozím zápase vymstilo. Neměli jste obavy, že to zase bude mít neblahý vliv?
Teď už toho moc nenatrénujeme, snažíme se, ale nějak to nejde. Kluci tam nejdou s tím, aby nedali gól. Střely tam jsou, věřím, že v příštím zápase už se tam něco odrazí.

Byl to nejlepší výkon Mory v sérii s Plzní?
Už jsme takové zápasy měli, takže to bylo jen o tom, abychom v tom tempu vydrželi. Soustředili jsme se jen sami na sebe. Ale z hlediska diváků to bylo asi super. Pokud to vnímáte tak, že to byl od nás nejlepší zápas, tak jsme rádi.

Jak teď ten potřebný elán přenést do sobotního duelu v Plzni?
Tohle je play off a v něm je každý zápas úplně o něčem jiném. Pamatuju si to ještě z Varů, už je to spíš o tom, kdo má kolik našetřených sil. Psychických i fyzických. Vyšlo to tak, že už je to kdo s koho, takže je třeba si to užít. Pár sedmých zápasů jsem už hrál, myslím, že první rok ve Varech jsme v něm prohráli titul, ale rok na to jsme finále se Slavií vyhráli už dřív než v sedmém utkání. Je to skvělá série, ale moc nechci předbíhat, jaké to bude.

Petr Pelíšek

Další články