Zde může být vaše reklama.

Záložník Pilař je stále mimo hru. Zase je v tom svalové zranění!

Záložník Pilař je stále mimo hru. Zase je v tom svalové zranění!

27. 03. 2019 - 00:00

V sobotu budou fotbalisté Sigmy zase po reprezentační přestávce hrát mistrovské utkání FORTUNA:LIGY. Pojedou do Zlína a rozhodně nebudou v plné síle. Mimo hru jsou hned čtyři hráči, z toho tři, kteří by jistě hráli v základní sestavě. Jedením z nich je Václav Pilař.

Olomouckým od prvního jarního zápasu chybí záložník Václav Pilař. Zkušený internacionál a reprezentant přišel do Sigmy v létě na přestup z Plzně. Tam skončil vzhledem k zdravotním potížím. A ty Pilaře trápily i na podzim. V zimní přípravě se zdálo, že bude fit. Měl úlevy, mohl vynechávat tréninky na umělé trávě, kouč Václav Jílek se svým realizačním týmem se snažili udělat maxim pro to, aby ofenzivní eso mohla Sigma na jaře využívat. „Vencu beru jako druhou zimní posilu. Na podzim toho odehrál hodně málo, teď mu zdraví drží a v Turecku na herním soustředění prokázal neoddiskutovatelnou kvalitu,“ řekl před startem jarní části sezony trenér Václav Jílek.

Jenže – nakonec je všechno jinak. Na druhou zimní posilu v akci si musí Sigma počkat. V prvním jarním utkání proti Jablonci doma na Andrově stadionu dohrával Pilař s obvázaným levým stehnem a pak už ho svalové zranění do hry nepustilo. Nyní se připravuje na návrat zpět, ale dosud trénuje pouze individuálně, ještě v úvodu tohoto týdne doběhával fyzickou kondici.

Pilař ale nebude v sobotu jedinou absencí v olomoucké sestavě. Hrát nemůže ani Martin Hála, který je v rekonvalescenci po operaci kolena, k tomu navíc mají disciplinární pauzu záložník Jakub Plšek (4. žlutá karta v sezoně) a útočník Martin Nešpor, který byl naposledy na spartě po druhé žluté kartě vyloučen.

Petr Pelíšek

Další články