Zde může být vaše reklama.

Dal rozhodující gól Žrali jsme každý puk, řekl Navrátil

Žrali jsme každý puk, řekl Navrátil

foto: hc-olomouc.cz

17. 03. 2021 - 14:00

Útočník Jakub Navrátil (1999) je hráčem HC Olomouc teprve od loňského léta. V elitní soutěži se měl teprve otrkávat, před příchodem do Mory v extralize odehrál jen jeden zápas za Zlín. Vinou zranění pak stačil v základní části nastoupit jen devětkrát, dal jednu branku. Pak přišlo na řadu předkolo play-off a Navrátil už byl zpět a ve formě. Tu potvrdil rozhodujícím gólem ve třetím utkání proti Plzni, právě on poslal Kohouty do čtvrtfinále. „Žrali jsme každý puk. Žádný souboj pro nás nebyl ztracený. A myslím si, že to rozhodlo,“ řekl Jakub Navrátil.

Po zranění je to pro vás asi návrat snů. Zase hrajete, dal jste rozhodující gól.
Určitě ano. Jsem hlavně rád, že můžu hrát, že mě Kuba (pozn. red. fyzioterapeut Jakub Jarolím) dal dohromady, za což mu děkuju. A ten gól, to už byla jen taková třešnička.

Gól byl přesně takový, jak jste chtěl zakončit?
No, tak v základní části jsem vymýšlel, to jsem jel také sám. A vymýšlel jsem kličku. Teď jsem si řekl, že uvidím díru a vystřelím.

Třetí, a nakonec rozhodující, zápas série jste zase vyhráli o jednu branku.
To je prostě play-off. Takové zápasy jsou. Bojovné. Ale my jsme do toho šli od začátku. Nevypustili jsme ani jediný souboj. A proto jsme vyhráli i postoupili.

V poslední třetině už jste spíše mysleli na to udržet náskok?
Nechtěli hrát úplně zanďoura, abychom jenom bránili. Ale Plzeň nás tlačila, také nám nic jiného nezbývalo.

Postup Mory lze označit jako senzaci, nejspíš každý kromě jejich fanoušků počítal s tím, že postoupí Plzeň.
Žrali jsme každý puk. Žádný souboj pro nás nebyl ztracený. A myslím si, že to rozhodlo. Je to neskutečný pocit, ještě porazit Plzeň. Jsem moc rádi.

A nyní by bylo dobré to zopakovat se Spartou?
Doufám, že ano.

Vy jste v Olomouci první sezonu, ale Mora v předchozích sezonách zažila Plzeň třikrát v play-off, třikrát s ní vypadla. Byla v týmu motivace ještě o to větší?
Bavili jsme se o tom, říkali jsme si, že třikrát už to stačilo a počtvrté už nás prostě neporazí.

Mora ve všech třech zápasech série pokaždé vedla. Byl to klíčový faktor?
Asi ano. Myslím si, že když vedeš, tak se ti hraje mnohem lépe, než když prohráváš o gól nebo dva. Když vedeš, tak už si to hlídáš, je to lepší, než jen dohánět.

Podstatné bylo uhlídat Milana Gulaše, který neuhrál v sérii ani jeden kanadský bod.
Věděli jsme, že je tam Milan Gulaš, že bude střílet ze všeho, tlačit se do brány. Ale pohlídali jsme si ho, měli jsme na něj nějaká videa. A dá se říct, že skoro nic neměl.

Co by mohlo platit na Spartu?
Těžká otázka. Určitě bojovnost. To, co nás zdobilo s Plzní, že nevypustíme jediný souboj a půjdeme do toho po hlavě, rvát se, skákat do střel. To přenést i proti Spartě.

Další články