Zde může být vaše reklama.

Domácí ztráta Hokejisté HC Olomouc derby se Zlínem nezvládli

Hokejisté HC Olomouc derby se Zlínem nezvládli

foto: hc-olomouc.cz

11. 11. 2020 - 20:10

Hokejistům HC Olomouc se první domácí utkání po nucené korona pauze nepovedlo. V Plecharéně měla Mora za soupeře Zlín a derby jí moc nevyšlo. Měla sice dostatek vyložených šancí, jenže více gólů dali nakonec hosté.

Hanáci proti Zlínu nezačali v zásadě špatně, ale záhy mohli prohrávat. Naštěstí si brankář Konrád poradil s trestným střílením Honejska. Pomalu se zdálo, že první perioda skončí bez branek, ale nakonec to bylo jinak. V jejím závěru hráli hosté přesilovku a čtyřicet sekund před pauzou ji dokázali využít. Na začátku druhé třetiny měl dvě šance Čachotský, který přijel na Hanou při olomoucké marodce vypomoci z Jihlavy. Ale gól se mu dát nepovedlo. Mora se snažila, jenže podruhé inkasovala. Závar před zlínskou bránou se nepovedlo zakončit, hosté vyrazil do brejku, který se jim podařilo vykombinovat až k zakončení do poloodkryté brány. Snížit mohl ve 34. minutě Burian, v přesilovce, byl sám před brankářem, ale nepovedlo se. A tak Zlín vedl po druhé třetině o dvě branky. V úvodu poslední třetiny dal kontaktní branku Káňa a Mora měla naději. Jenže ta se rozplynula v 51. minutě, kdy dali hosté třetí branku. Hanáci pak odvolali brankáře, ale drama se nekonalo, naopak Zlín přidal do prázdné brány čtvrtý gól.

HC Olomouc – Zlín 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 42. Káňa (Dujsík) – 20. Köhler (Gazda, Herman), 27. Šlahař (Honejsek, Okál), 51. P. Sedláček (Žižka), 60. Ondráček. Rozhodčí: Hejduk, Úlehla –Lučan, Kis. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Hráno bez diváků.

HC Olomouc: Konrád – Černý, Škůrek, Vyrůbalík, Dujsík, Ondrušek, A. Rutar, Groch – Ostřížek, Knotek, Tomeček – Káňa, Čachotský, Kucsera – Olesz, Nahodil, Kořenek – Burian, Mácha, Bambula.

PSG Berani Zlín: Kašík – Řezníček, Nosek, Ferenc, Gazda, Žižka, Novotný, Suhrada – Köhler, Fryšara, Ondráček – Okál, Honejsek, Šlahař – Sebera, Herman, Karafiát – Kubiš, Sedláček, Václavek.

Další články