Zde může být vaše reklama.

Mají další tři body Hokejisté HC Olomouc doma přetlačili Vítkovice

Hokejisté HC Olomouc doma přetlačili Vítkovice

foto: hc-olomouc.cz

06. 12. 2020 - 19:20

Hokejisté HC Olomouc hráli po dvou prohrách v tomto týdnu doma proti Vítkovicím. V derby pětadvacátého extraligového kola po první Mora vedla, nakonec se jí povedlo duel k tříbodovému zisku dotáhnout.

Olomouckým se první perioda povedla. V bojovném utkání byli v této fázi aktivnější, měli šance a zaslouženě šli do vedení. To ve 12. minutě zakončil hezkou kombinaci Olesz. Víc ovšem Mora, která soupeře v první třetině výrazně přestřílela, nevytěžila. Což dávalo hostům, kteří se také výsledkově v posledních týdnech trápí, naději. A v prostřední části střetnutí začaly Vítkovice zlobit. Nejprve se jim povedlo ve 27. minutě srovnat. No a potom daly z přesilovky čtyři na tři druhou branku a poprvé v utkání vedly. Srovnat mohl v přesilovce Kolouch, ale z tutové pozice o kousek minul. Povedlo se to až v další přesilovce na začátku třetí třetiny, na 2:2 srovnal z úhlu Káňa. A boj pokračoval. Mora se pak musela bránit v oslabení, podařilo se ho přečkat bez potíží. Chvíli poté měly vyloučeného hráče zase Vítkovice. A podařilo se ji využít, třetí olomouckou branku dal Knotek. Gól ještě měla potvrdit vítkovická kontrolní trenérská výzva. Branka pak uznána nebyla pro porušení pravidel. A přesilovka pokračovala. Bez projevu na průběžném stavu. A krátce po jejím skončení měla Mora další výhodu přesilové hry pět na čtyři. Proměnit se nepovedlo nic, takže to bylo stále nerozhodně. Třetí branku, už platnou, dali domácí sedm minut před koncem, když se hrálo čtyři na čtyři. Skóroval Valenta. Dvě minuty před koncem šla Mora do čtyř, hosté k tomu odvolali brankáře, takže měli výhodu dvou hráčů v poli. Ale vítězství už si Olomoučtí vzít nenechali, navíc pak faulovali také hosté a poměr sil na ledě se srovnal.

„Bylo to vybojované, udřené vítězství. Hlavně ve 2. třetině jsme měli dostatek příležitostí, které jsme měli proměnit. Kdybychom je proměnili, tak se takhle neobáváme o výsledek a nemuseli jsme otáčet. Jsem rád, že se nám to podařilo jednou v přesilové hře a jednou ve hře 4 na 4. Pro nás je to velice důležité vítězství, neposouvá nás to bodově nahoru, ale spíše pro pocit dobře vykonané práce," řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

HC Olomouc – Vítkovice 3:2 (1:0, 0:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 12. Olesz (Valský, Nahodil), 41. Káňa, 53. Valenta – 27. J. Mikyska (Fridrich, Lednický), 33. Lakatoš (Štencel, Marosz). Rozhodčí: Pešina, Lacina – Brejcha, Gerát. Vyloučení: 9:10. Využití: 1:1. Hráno bez diváků.

HC Olomouc: Konrád – Švrček, Valenta, Dujsík, Vyrůbalík, Černý, Ondrušek, Škůrek – Bambula, Knotek, Burian – Káňa, Kolouch, Kucsera – Olesz, Nahodil, Valský – Tomeček, Kusko, Gřeš.

Vítkovice: Svoboda – Polák, Štencel, Trška, Kovář, Černý, Koch, Kubeš – Schleiss, Hruška, Lakatoš – Dej, Marosz, Mallet – Dočekal, Werbik, Šišovský – Lednický, Mikyska, Fridrich.

Další články