Zde může být vaše reklama.

Čtvrtý zápas série Hokejisté HC Olomouc doma s Vítkovicemi padli

Hokejisté HC Olomouc doma s Vítkovicemi padli

foto: Petr Pelíšek

15. 03. 2022 - 21:44

Hokejisté HC Olomouc hráli dnes doma čtvrtá zápas série předkola play-off proti Vítkovicím. Pro Moru šlo o mečbol, do duelu šla za stavu dva jedna na utkání. Využít se ho nepovedlo, vyhráli hosté, rozhodovat se bude v Ostravě.

Po úvodním oťukávání, ve kterém se museli navíc domácí bránit v oslabení tři proti čtyřem, to byla právě Mora, kdo udeřil. Zprava nahrával Kunc a Burian dostal puk za záda vítkovického brankáře. Ještě do první přestávky to mohlo být veselejší, ale ve velkých šancí, sami před brankářem, neuspěli Burian ani Nahodil. Neujala se ani povedená střela Bambuly, který proletěla kousek vedle levé tyčky. Prostřední část zápasu ještě hosté dohrávali minutu a půl z přesilovky, Hanáci se ovšem ubránili bez větších problémů. Pak měl dobrou šanci Klimek, následně Mora hrála přesilovku, ale stav se neměnil. Klaplo to až na začátku jedenatřicáté minuty, to dával na dva k nule Kunc. Náskok se ale za chvíli snížil, hostům se povedlo dát kontaktní branku. Ještě ji zkoumalo video, ale nakonec platila. Po chvíli mohlo být pro Moru o něco hůř, ale naštěstí trestné střílení Gumanovi Konrád chytil. Po dvou třetinách tedy Hanáci vedli o gól. O náskok ovšem přišli, srovnáno bylo v osmačtyřicáté minutě. A za chvilku bylo ještě hůř. Vyloučení Švrčka potrestaly Vítkovice po jedenácti vteřinách. Ostravané otočili stav během pětatřiceti sekund. Sedm minut před koncem bylo vyrovnáno, trefil se Krejčí. Přestřelka pokračovala. Vítkovice si vzápětí vzaly vedení zpět. A těsný náskok už dokázaly uhájit.

„Určitě je to vyrovnaná série, zápasy jsou o gól. My jsme nehráli vůbec špatně, v prvních dvou třetinách jsme měli dost příležitostí, nastřelili jsme tyčku. Bohužel jsme nezvládli třetí třetinu, bylo tam pár zajímavých momentů od všech účastníků na ledové ploše. O gól jsme byli horší, budeme se muset soustředit na čtvrteční duel,“ řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

HC Olomouc – HC Vítkovice Ridera 3:4 (1:0, 1:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 11. Burian (Kunc, Škůrek), 31. Kunc (Burian), 53. Krejčí (Burian) – 32. Bernovský, 48. Kalus (Krenželok, Bitten), 49. Lakatoš (Solovjev, Hruška), 54. Lindberg. Rozhodčí: Pešina, Pražák – Brejcha, Malý. Vyloučení: 5:4, navíc Lindberg 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4879. Stav série: 2:2.

HC Olomouc: Konrád – Ondrušek, Černý, Švrček, Dujsík, Řezníček, Škůrek, Rašner – Káňa, Krejčí, Tomeček – Kusko, Knotek, Bambula – Klimek, Kolouch, Navrátil – Burian, Nahodil, Kunc. Trenér Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Vítkovice: Stezka – Polák, Solovjov, Pedan, Stehlík, Plášil, Kovář, Prčík – Krenželok, Bitten, Kalus – Lakatoš, Lindberg, Fridrich – Dej, Hruška, Guman – Dostálek, Flick, Bernovský. Trenér Miloš Holaň.

Další články