Zde může být vaše reklama.

Prohra po nájezdech Hokejisté HC Olomouc doma získali jeden bod

Hokejisté HC Olomouc doma získali jeden bod

foto: hc-olomouc.cz

30. 12. 2020 - 21:25

Hokejisté HC Olomouc se letošním rokem rozloučili ziskem jednoho bodu. Doma ve 31. extraligovém kole hráli proti Hradci Králové. A když se nerozhodlo o vítězi v řádné hrací době, ani v prodloužení, muselo dojít na samostatné nájezdy. V těch se povedlo získat druhý bodík hostům.

Mora povzbuzena pondělní domácí výhrou nad Třincem šla do utkání s dalším silným soupeřem bez bázně a bojovala statečně. Po první třetině to bylo nerozhodně nula k nule. Vstup do druhé se lépe podařil hostům, kteří využili přesilovku. Ale pak se střelecky prosadila dvakrát Olomouc. Ve 32. minutě po krásné kombinaci srovnal Nahodil. A těsně před přestávkou šla Mora do vedení. V přesilovce nejprve Ostřížek trefil břevno. Ovšem sekundu před druhou sirénou už byl přesný a bylo to 2:1. Hradeckým se zase podařil začátek třetiny, když Perret střelou z úhlu srovnal. Dva dva to pak bylo po skončení řádné hrací doby. A šlo se do prodloužení. V tom mohli hosté rozhodnou, jenže trestné střílení Kondrád Lvovi chytil. V následných samostatných nájezdech rozhodla sedmí série a v ní Smoleňák.

HC Olomouc – Mountfield Hradec Králové 2:3 po s. n. (0:0, 2:1, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 32. Nahodil (Kolouch, Pekr), 40. Ostřížek (Olesz, Kolouch) – 22. Blain (Lev, Jergl), 43. Perret (Smoleňák, Cingel), rozh. náj. Smoleňák. Rozhodčí: Svoboda, Pražák – Rampír, Malý. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Hráno bez diváků.

HC Olomouc: Konrád – Švrček, Černý, Valenta, Škůrek, Ondrušek, A. Rutar – Káňa, Knotek, Bambula – Burian, Ostřížek, Tomeček – Olesz, Mácha, Kucsera – Kolouch, Nahodil, Pekr – Gřeš. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Mountfield HK: Mazanec – Nedomlel, Blain, F. Pavlík, R. Pilař, Jank, Šalda, Čáp – Kevin Klíma, Koukal, Orsava – J. Sklenář, V. Růžička, Jergl – Perret, Cingel, Smoleňák – M. Zachar, Morong, Lev. Trenéři: Růžička starší, Kočí a Branda.

Další články