Zde může být vaše reklama.

Smolná série skončila Hokejisté HC Olomouc doma zvítězili nad Spartou

Hokejisté HC Olomouc doma zvítězili nad Spartou

foto: Petr Pelíšek

20. 11. 2020 - 20:12

Hokejisté HC Olomouc dnes dohrávali duel 7. kola extraligy, doma měli za soupeře Spartu Praha. A zápas se třetím celkem průběžné tabulky se jim povedl, po šesti utkáních se opět mohli radovat z plného bodového zisku.

Mora souboj s dalším silným nezačala zrovna tak, jak by si přála. Ale trvalo to jenom krátce. Hosté sice měli velmi dobrý pohyb, ovšem do vedení šli záhy domácí. To se ve 3. minutě trefil Valský. Náskok drželi Kohouti je pár sekund, přesně sedmadvacet, a Sparta srovnala. Nerozhodně jedna k jedné také skončila první perioda.

Ta druhá už byla o něčem jiném. Mora přidala na pohybu a rázem už to hosté neměli tak snadné, jako v první třetině. Stav se ale dlouho neměnil. A když už se zdálo, že vydrží nerozhodný, přišla překvapivá domácí akce. Kohouti přečkali oslabení a dvacet sedm sekund před druhou sirénou je poslal do vedení Kucsera, právě on se vracel z trestu.

Jak se Hanákům podařil konec druhé třetiny, tak se podařil i vstup do třetí. Gólem. Na začátku 42. minuty zvýšil na 3:1 Nahodil. Hosté se pak snažili ještě se zápasem něco udělat. Čtyři minuty před koncem odvolali brankáře a měli tlak. Jenže ten skončil faulem a přesilovkou pro Moru. A sedm sekund před koncem pečetil výhru Olomouce Kucsera.

HC Olomouc – HC Sparta Praha 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 3. Valský (Olesz), 40. Kucsera (Kusko, Švrček), 42. Nahodil (Dujsík), 60. Kucsera – 3. Vitouch (Forman). Rozhodčí: Hejduk, Úlehla – Frodl, Komárek. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:0. Hráno bez diváků.

HC Olomouc: Konrád – Švrček, Škůrek, Vyrůbalík, Dujsík, Ondrušek, A. Rutar, Valenta – Burian, Knotek, Tomeček – Káňa, Nahodil, Kucsera – Olesz, Kusko, Valský – Bambula, Kolouch, Mácha. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Sparta Praha: Neužil – Němeček, Jandus, Mikliš, Košťálek, Dvořák, Poizl – Rousek, Horák, Řepík – Sobotka, Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech, Kudrna – Říčka, Vitouch, Forman – Zikmund. Trenér Miloslav Hořava.

Další články