Zde může být vaše reklama.

Rozhodly nájezdy Hokejisté HC Olomouc mají dva body ze Sparty

Hokejisté HC Olomouc mají dva body ze Sparty

foto: Petr Pelíšek

12. 12. 2021 - 17:39

Zápas 32. kola hokejové extraligy hrál tým HC Olomouc v Praze proti Spartě. Mora tam bojovala statečně, sahala po výhře v řádné hrací době. Nakonec o ni smolně přišla. Zpět na Hanou veze dva body za výhru po samostatných nájezdech.

Vstup do zápasu Hanákům moc nevyšel. Hrálo se jedenatřicet sekund a Spartu poslal do vedení Buchtele. Ale ne nadlouho. Už ve 4. minutě bylo srovnáno, trefil se Bambula. Pak se museli hosté bránit ve dvou oslabeních, povedlo se, takže do šaten se šlo za nerozhodného stavu. V úvodu prostřední části utkání podržel Moru skvělým zákrokem brankář Lukáš. Leč ve 27. minutě podruhé kapituloval, znovu se trefil Buchtele. Potom hráli Kohouti první přesilovku, ale bylo to bez vlivu na skóre. Povedlo se to až ve 34. minutě. To na dva dva srovnal Burian. A v úvodu poslední dvacetiminutovky poslal Moru do vedení Nahodil. Rozhodnuto ale nebylo. Domácím se podařilo 24 sekund před koncem v power-play vyrovnat. Došlo tedy na prodloužení, ale v tom se nerozhodlo. Rezultát se udál v šesté sérii, to nájezd proměnil Káňa.

Sparta Praha – HC Olomouc 3:4 po s. n. (1:1, 1:1, 1:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 1. Buchtele (Pavelka, Sobotka), 27. Buchtele (Mikliš, Sobotka), 60. Pavelka (Chlapík, Matuškin) – 4. Bambula (Černý), 34. Burian (Bambula, Nahodil), 43. Nahodil (Burian), rozhodující nájezd Káňa. Rozhodčí: Horák, Hejduk – Ondráček, Hynek. Vyloučení: 1:3. Bez využžití. Diváci: 1000.

Sparta: Machovský – Matuškin, Jandus, Polášek, Mikliš, Jeřábek, Pavelka, Dvořák – Buchtele, Sobotka, Chlapík – Thorell, Horák, Řepík  – Forman, Konečný, Doležal – Strnad, Vitouch, Dvořáček. Trenér:Josef Jandač.

HC Olomouc: Lukáš – Ondrušek, Černý, Rašner, Švrček, Řezníček, Dujsík – Káňa, Krejčí, Tomeček – Klimek, Knotek, Kusko – Strapáč, Kolouch, Michal Kunc – Burian, Nahodil, Bambula – Navrátil. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Další články