Zde může být vaše reklama.

Čtvrtá prohra v řadě Hokejisté HC Olomouc nestačili na Třinec

Hokejisté HC Olomouc nestačili na Třinec

foto: Petr Pelíšek

13. 11. 2020 - 19:13

Ani třetí utkání po restartu se hokejistům HC Olomouc nepovedlo na bodový zisk. Kohouti hráli v Třinci a Oceláře se jim překvapit nepodařilo. Domácí rozhodli o vítězství už v první periodě.

Kohouti šli do zápasu po třech prohrách, když se jim v těchto duelech podařilo dát pokaždé pouze jedinou branku. A to většinou v hokeji na bodový zisk nestačí. Třinec není zrovna ideální soupeř na chycení, což se také ukázalo v první třetině. A hned na jejím začátku. Po osmi minutách už domácí vedlo o dvě branky, ve 14. minutě už to bylo o tři. Jak se později ukázalo, právě povedený vstup nakonec rozhodl. V prostřední části utkání se Mora zvedla, skórovali Kucsera s Tomečkem a bylo to jenom o gól. Naději na dobrý výsledek pak hosté drželi až do závěru. Jenže pět minut před koncem dostali Olomoučtí čtvrtou branku a bylo prakticky rozhodnuto. Třinec potom přidal ještě pátý gól v přesilovce pět na tři.

"Z naší strany výsledkově špatná první třetina. Ve druhé jsme se herně zvedli a pomohly nám dvě přesilové hry, ve kterých jsme skórovali a měli jsme i šance v přečíslení dva na jednoho, které jsme bohužel nezakončili. Ani třetí třetina nebyla herně špatná a pravděpodobně rozhodlo, že jsme neproměnili čtyřminutovou přesilovou hru, kde jsme měli vyložené šance a nedali. Domácím jsme potom dovolili zvýšit jejich náskok. Ale celkově musím hodnotit výkon poměrně slušně, ač jsme prohráli a měl bych být naštvaný. To jsem, ale mírněji než normálně," řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

Oceláři Třinec – HC Olomouc 5:2 (3:0, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Gernát (Martin Růžička, Hrňa), 8. Hrehorčák (Gernát, O. Kovařčík), 14. M. Stránský (Martin Růžička, Jaroměřský), 55. O. Kovařčík (M. Doudera, Jašek), 59. Martin Růžička (P. Vrána, M. Stránský) - 34. Kucsera (Dujsík), 40. V. Tomeček (Škůrek). Rozhodčí: Pešina, Šindel – Zíka, Šimánek. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. Hráno bez diváků.

Třinec: Kořenář – Doudera, Gernát, Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský –Růžička, Vrána, Stránský – Chmielewski, Marcinko, Zadina – O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík – Dravecký, Roman, Hrehorčák – Hrňa.

HC Olomouc: Lukáš – Švrček, Škůrek, Vyrůbalík, Dujsík, Ondrušek, A. Rutar, Černý – Ostřížek, Knotek, Tomeček – Káňa, Nahodil, Kucsera – Olesz, Čachotský, Mácha – Burian, Kořenek, Bambula. Trenéři Zdeněk Moták a Petr Fiala.

Další články