Zde může být vaše reklama.

Mora doma zabodovala Hokejisté HC Olomouc obrali Plzeň

Hokejisté HC Olomouc obrali Plzeň

foto: hc-olomouc.cz

17. 11. 2020 - 19:17

Duel 13. kola extraligy hráli na státní svátek doma hokejisté HC Olomouc. A soupeře měli z nejsilnějších, na Hanou přijela Plzeň, aktuální lídr tabulky. Moře se utkání povedlo, konečně ukončila sérii porážžek.

Mora ukončila smolnou sérii bez bodového zisku. Plzeň prokazovala svoje kvality, ale olomoucký tým, decimovaný mnoha absencemi, srdnatě bojoval a soupeři mnoho nedovolil. Přesto hosté po první třetině vedli, to se v přesilovce prosadil Gulaš. Ale také Hanáci měli své šance, proměnit se povedlo až v prostřední části zápasu. Ve 29.minutě napřáhl od modré Ondrušek a bylo srovnáno. Hosté chtěli strhnout výhru pro sebe, Mora se snažila o to samé, takže se hrálo nahoru dolů. I když o něco nebezpečnější byla stále Plzeň, ovšem brankář Konrád pochytal všechno, co mohl. Takže po šedesáti minutách to bylo nerozhodně jedna k jedné. A šlo se do prodloužení. V tom měli hosté několik tutovek, Konrád kapituloval až z dorážky Mertla po střele Gulaše.

"V každém případě jsme rádi za ten bod, co jsme dneska získali. Z naší strany to bylo vydřené vybojované utkání. podali jsme asi nejlepší výkon po pauze. Hráli jsme proti prvnímu, proti Plzni, která nastřílela 43 branek - nejvíce ze všech. Musím přiznat, že v tom prodloužení byli lepší. Bohužel jsme se nepomohli přesilovou hrou, to je slabina, které teď budeme pracovat. Oslabení jsme, myslím, sehráli dobře,ů řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

HC Olomouc – Plzeň 1:2 po prodl. (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 29. Ondrušek (T. Černý, Olesz) – 19. Gulaš (Čerešňák, Rob), 64. Mertl.

Rozhodčí: Horák, Pražák –Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. Hráno bez diváků.

HC Olomouc: Konrád – Švrček, Škůrek, Vyrůbalík, Dujsík, Ondrušek, A. Rutar, Černý – Burian, Knotek, Tomeček – Káňa, Nahodil, Kucsera – Olesz, Kusko, Valský – Čachotský, Mácha, Bambula. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Plzeň: Frodl – Lang, Stříteský, Kvasnička, Čerešňák, Budík, Jiříček, Kaňák – Suchý, Mertl, Gulaš – Pour, Musil, Kantner – Stach, Kracík, Rob – Straka, Kodýtek, Přikryl. Trenér Ladislav Čihák.

Další články