Zde může být vaše reklama.

Těsná prohra Hokejisté HC Olomouc podlehli doma Hradci

Hokejisté HC Olomouc podlehli doma Hradci

foto: Petr Pelíšek

30. 12. 2021 - 20:11

Letos naposledy hráli hokejisté HC Olomouc doma. V sedmatřicátém kole extraligy měli doma v Plecharéně za soupeře Mountfield Hradec Králové. Hanáci prohráli nejtěsnějším možným rozdílem.

Hosté přijeli na Hanou jako druhý celek, který předchozí tři zápasy vyhrál s tím, že dal vždy minimálně pět branek. Mora se držela statečně. Hrála dvě přesilovky, ovšem ani v jedné se nepovedlo skórovat. Když už se zdálo, že první perioda skončí bez branek, zapadl třicet sekund před první pauzou puk za Konrádova záda. V úvodu prostřední části zápasu měli hosté tlak, vytěžili z něj nějaké šance, ale Konrád se překvapit nenechal. Pak si zahrál každý z celků po jedné přesilovce, ovšem vliv na změnu stavu to nemělo. Mora pak byla blízko ke srovnání, Burian však trefil jen tyčku. V poslední třetině Olomoučtí ještě přidali a hrálo se víceméně před Hradeckou bránou. Jenže z převahy se nedařilo dát branku. Velkou možnost měl po přihrávce Krejčího Kusko, ale nedal. Nepovedlo se ani v závěrečné power-play.

„Zklamání z výsledku, ne z výkonu. Hráli jsme na maximum sil, které teď máme. Byl to statečný výkon. Hlavně ve třetí třetině jsme si vypracovali příležitosti, které jsme neproměnili, trefili jsme tři tyčky. Jestli se od toho výkonu odrazíme, tak to bude dobré,“ řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták. „Hradec je velice kvalitní mužstvo, aspirant na titul,“ podotkl. 

„Myslím, že to byl vyrovnaný zápas, který rozhodla šťastná branka. Připravovali jsme se na to, že to nebude jednoduché, Olomouc hraje urputně, všechny zápasy s ní jsou vyrovnané,“ řekl trenér Hradce Tomáš Martinec.  „Výsledkově se nám na Olomouc daří, ale vždycky to jsou vyrovnané zápas,“ podotkl.

HC Olomouc – Mountfield Hradec Králové 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 20. Perret (Pavlík). Rozhodčí: Mrkva, Jeřábek – Ondráček, Šimánek. Vyloučení: 1:3. Bez využžití. Diváci: 1000.

HC Olomouc: Konrád – Černý, Groch, Rutar, Švrček, Škůrek, Řezníček, Valenta – Káňa, Krejčí, Tomeček – Kusko, Knotek, Klimek – Olesz, Kolouch, Bambula – Burian, Nahodil, Kunc. Trenér Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Hr. Králové: Kiviaho – Blain, Nedomlel, Pavlík, Gaspar, McCormack, Šalda – Smoleňák, Lev, Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Lamper, Lalancette, Kelly Klíma – Pilař, Koukal, Orsava – Štohanzl. Trenér Tomáš Martinec.

Další články