Zde může být vaše reklama.

Domácí ztráta Hokejisté HC Olomouc podlehli Mladé Boleslavi

Hokejisté HC Olomouc podlehli Mladé Boleslavi

foto: Petr Pelíšek

10. 12. 2021 - 19:49

V posledním domácím utkání před reprezentační přestávkou měli hokejisté HC Olomouc za soupeře Mladou Boleslav. Duel jedenatřicátého extraligového kola Mora prohrála o gól.

Hostům patřil vstup do zápasu. Velmi dobře bruslili, Moře trvalo dlouhé minuty, než se dostala z podtlaku. Pak hru v poli vyrovnala, už se dostavily i nějaké zajímavé akce. Jenže do vedení šla Boleslav. Bylo z přesilovky pět na tři. Na začátku prostřední části hry měli Hanáci velmi dobré šance na srovnání. Sami na brankáře jeli Krejčí a Knotek, ale ani v jednom případě z toho nic nebylo, protože je stihl přece jen dojet a obtěžovat zadák. Pak měli také Hanáci přesilovku pět proti třem, trvala minut a půl. Jenže ani v ní se skórovat nepovedlo. Ovšem do druhé pauzy to ještě vyšlo. Kontaktní branku dal Tomeček. Jenže po chvíli Boleslav z přesilovky odskočila znovu na rozdíl dvou branek. V úvodu třetí třetiny se nejprve hrálo čtyři proti čtyřem, pak měla Mora čtyřicet sekund přesilovku pět na tři. Stav se nezměnil. Gól se povedlo dál v další přesilovce, to se prosadil Klimek. A po chvilce to bylo ještě veselejší. Bylo srovnáno na 3:3. Ale netrvalo to dlouho a Mladá Boleslav si zase vzala vedení zpět.

„Osobní souboje byly velice důležitým aspektem a my jsme v hodně z nich byli horší. Z toho rezultovaly ty situace, které pro nás dopadly špatně. Nadechli jsme se ve třetí třetině, srovnali jsme, bohužel …. Po vyrovnání na tři tři jsme to sehráli hodně naivně. Bohužel jsme si dnes nepomohli ani přesilovými hrami, ani při pět na tři. Nezasloužili jsme si dnes ani vyhrát, ani bodovat,“ řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

HC Olomouc – BK Mladá Boleslav 3:4 (0:1, 1:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 37. Tomeček (Kusko), 46. Klimek (Káňa), 47. Kusko (Krejčí) - 18. Ševc (Pospíšil), 31. Kelemen (Lunter), 39. Stránský (Pýcha), 50. Bičevskis. Rozhodčí: Hradil, Veselý –Frodl, Komárek. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:2. Diváci: 1000.

HC Olomouc: Lukáš – Ondrušek, Černý, Rašner, Švrček, Řezníček, Dujsík – Káňa, Krejčí, Tomeček – Klimek, Knotek, Navrátil – Strapáč, Kolouch, Bambula – Kusko, Nahodil, Kunc – Burian. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.
Ml. Boleslav: Krošelj –Pýcha, Ševc, Bernad, Pláněk, Jánošík, Lintuniemi, Šidlík – Kotala, Najman, Kousal – Pospíšil, Fořt, Kantner – Lunter, Raška, Kelemen –Eberle, Bičevskis, Stránský. Trenér Radim Rulík.

Další články