Zde může být vaše reklama.

Domácí ztráta Hokejisté HC Olomouc podlehli Vítkovicím

Hokejisté HC Olomouc podlehli Vítkovicím

foto: Petr Pelíšek

11. 02. 2022 - 20:25

V 51. kole extraligy hráli hokejisté HC Olomouc doma v Plecharéně proti Vítkovicím. Derby bylo vyrovnané dvě třetiny, v té poslední rozhodli hosté.

V první třetině se na nějakou první větší šanci čekalo. Přišla v podání Klimka a byla obrovská. A snad nebýt faulu, šla Mora do vedení. Jenže byly z toho jen dvě minuty pro hosty, trestné střílení rozhodčí domácím nedal. Pak měli svou přesilovku také hosté, Mora se ubránila v pohodě. Potom šli hosté zase do čtyř. A tuhle přesilovku už se povedlo Hanákům využít. Do palebné pozice si sjel na přihrávku Ondruška Kolouch a zakončil dobře. Náskok jedné branky ale Olomoučtí neudrželi, devětatřicet sekund před první pauzou inkasovali. Ve druhé dvacetiminutovce měly oba z týmů nějaké závary před brankami soupeřů, ale stav se neměnil. A platilo to i po polovině zápasu, kdy Mora hrála třetí přesilovku. I po druhé siréně to tedy bylo nerozhodně jedna k jedné. Změnilo se to krátce po startu třetí třetiny. To šli hosté poprvé v utkání do vedení. Potom měla Mora přesilovku pět na tři. Ale využít se ji nepovedlo. Ba naopak. V oslabení ujel Guman a dal třetí gól hostů.

„Přesilová hra pět na tři byl ten klíčový moment. My jsme hráli vyrovnané utkání do stavu jedna dva. Obraz hry nebyl vůbec špatný. Bohužel po třetím gólu se to zlomilo a už jsme nebyli schopni udělat vůbec nic. Vítkovice zaslouženě vyhrály,“ řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták

HC Olomouc – HC Vítkovice Ridera 1:4 (1:1, 0:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 13. Kolouch (Ondrušek) – 20. Guman (Kalus), 43. Illéš, 49. Guman, 58. Hruška. Rozhodčí: Šír, Horák –Ganger, Klouček. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1000.

HC Olomouc: Lukáš – Ondrušek, Rašner, Švrček, Dujsík, Řezníček, Škůrek –Kunc, Klimek, Bambula – Kusko, Knotek, Olesz – Kolouch, Navrátil, Burian – Lichanec, Brož. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.
Vítkovice: Dolejš –Stehlík, Solovjov, Polák, Plášil, Pedan, Kovář, Koch – Guman, Marosz, Kalus – Fridrich, Chlán, Lakatoš – Bernovský, Hruška, Lednický – Bondra, Flick, Illéš. Trenér Miloš Holaň.

Další články