Zde může být vaše reklama.

Vedou o dva zápasy Hokejisté HC Olomouc porazili Plzeň i podruhé

Hokejisté HC Olomouc porazili Plzeň i podruhé

foto: hc-olomouc.cz

11. 03. 2021 - 19:55

Hanácká jízda v předkole play-off pokračuje. Hokejisté HC Olomouc vyhráli v Plzni i druhé utkání předkola a vedou v sérii 2:0 na zápasy. Pokračovat se bude v sobotu na Hané.

Začátek zápasu, to byly brankové dostihy. Hrálo se teprve minutu a dvě sekundy, no a to šli hosté do vedení. Nahození Ostřížka dorážel Olesz. Dobrý vstup pro Moru pak potvrdil v 10. minutě Tomeček. Náskok dvou branek ale neudrželi Hanáci dlouho, za další čtyři minuty Plzeň snížila. V závěru první periody pak Olomoučtí museli přečkat dvě oslabení.

To druhé se z větší části odehrálo ve druhé třetině. Vedení o jednu branku Mora udržela, ba co víc dokonce navýšila. Ve 26. minutě si srazil puk do vlastní brány Jiříček, gól byl připsán Nahodilovi. Vedení o dvě branky Hanáci uhájili i do druhé přestávky.

Boj pokračoval i ve třetí periodě. Plzeň dala v pětačtyřicáté minutě kontaktní branku. Pak měly oba mančafty nějaké velké šance, ale stav už se nezměnil. Takže Mora šokovala favorita i ve druhém utkání.

HC Škoda Plzeň – HC Olomouc 2:3 (1:2, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Dočekal (Kracík, Kantner), 45. Kodýtek (P. Musil) – 2. Olesz (Ostřížek), 10. V. Tomeček (Nahodil, Dujsík), 26. Nahodil. Rozhodčí: Pražák, Vrba – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Hráno bez diváků. Stav série: 0:2.

Plzeň: Frodl – Budík, Stříteský, Kvasnička, Jiříček, Lang, Kaňák, Vráblík – Malát, Mertl, Gulaš – Suchý, Musil, Pour – Straka, Kodýtek, Eberle – Dočekal, Kracík, Kantner.

HC Olomouc: Konrád – Valenta, Dujsík, Švrček, Rašner, Vyrůbalík, A. Rutar – Káňa, Nahodil, Tomeček – Ostřížek, Kolouch, Olesz – Klimek, Knotek, Navrátil – Kucsera, Strapáč, Bambula – Burian. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Další články