Zde může být vaše reklama.

Domácí ztráta bodu Hokejisté HC Olomouc porazili Vary po nájezdech

Hokejisté HC Olomouc porazili Vary po nájezdech

foto: Petr Pelíšek

26. 12. 2021 - 19:40

Na druhý vánoční svátek hráli hokejisté HC Olomouc doma proti Karlovým Varům. Duel pětatřicátého extraligového kola nezačali dobře, v první periodě dvakrát inkasovali. V poslední se jim pak povedlo ztrátu smazat. A v nájezdech rozhodnout.

Olomoučtí nezačali špatně, vytvořili si zajímavé příležitosti. Tou asi největší byl průnik Krejčího, ale gólem neskončil. Pak hráli přesilovku hosté, po nich i domácí, ale stav se nezměnil. Stalo se tak poprvé až ve 12. minutě, kdy do brány zapadla tečovaná střela Rachůnka. Do šaten šly Vary ještě s vyšším náskokem, když se třicet sekund před první sirénou trefil Flek. V prostřední části zápasu Mora přidala na důrazu. Ale šance nepřicházeli. V jedné velké byl ovšem ve 29. minutě Knotek, ale z mezikruží netrefil dobře. Pět minut před pauzou střílel Krejčí, brankář Habal však vykopl puk betonem. Čili do poslední dvacetiminutovky měla Mora manko dvou branek. V úvodu poslední periody hráli domácí přesilovku, proměnit se nepovedlo. Kontaktní gól přišel až potom. Obstaral ho ve 43. minutě blafákem Bambula. Hanáci měli velkou převahu, hrálo se jenom před bránou hostů. A nakonec to přineslo ovoce. Minutu a dvě sekundy před koncem srovnal na 2:2 Krejčí. V prodloužení se nerozhodlo, došlo na samostatné nájezdy. Ten rozhodující proměnil Kusko.

„První třetině se nám výsledkově nevyvedla, byť hra nebyla špatná. Od druhé třetiny jsme se dostávali do šancí, bohužel jsme je neproměnili. Ve třetí jsme si vytvořili tlak a logickým vyústěním bylo srovnání na dva dva. Šance jsme měli i v prodloužení, pak rozhodli v nájezdech. Bereme dva body, bereme každý bod. Za bojovnost, nasazení a odhodlání patří hráčům dík,“ řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták. „Hraje se šedesát minut. Je skvělé, že to David Krejčí minutu před koncem proměnil. Opět chytal Braňo, po výborném zápase v Budějovicích. Je důležité, že teď máme dvojici gólmanů,“ podotkl.

HC Olomouc – Energie Karlovy Vary 3:2 po s. n. (0:2, 0:0, 2:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 43. Bambula (Kunc), 59. Krejčí, rozhodující nájezd Kusko - 12. Rachůnek (Flek, Černoch), 20. Flek (Rachůnek). Rozhodčí: Pražák, Kubičík – Kajínek, Axman. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 1000.

HC Olomouc: Konrád – Ondrušek, Černý, Švrček, Rutar, Řezníček, Škůrek, Groch – Káňa, Krejčí, Tomeček – Kusko, Knotek, Klimek – Strapáč, Kolouch, Bambula – Burian, Nahodil, Kunc. Trenér Zdeněk Moták a Jan Tomajko
Vary: Habal –Rohan, Plutnar, Doudera, Dlapa, Pulpán, Mikyska, Tureček – Koblasa, Černoch, Kohout – Rachůnek, Mikúš, Flek – Vondráček, Hladonik, Beránek – Redlich, Jiskra, Osmík. Trenér Martin Pešout.

Další články