Zde může být vaše reklama.

Body zůstaly doma Hokejisté HC Olomouc porazili Vítkovice

Hokejisté HC Olomouc porazili Vítkovice

foto: Petr Pelíšek

02. 11. 2021 - 20:31

Po třech kolech bez výhry hokejisté HC Olomouc zase zabrali. V 21. dějství extraligy hrála doma Mora proti Vítkovicím a v derby získala všechny tři body.

Hned ve 2. minutě se Mora musela bránit v oslabení, povedlo se jí to bez úhony. Pak zase hrála sama přesilovku, ovšem stav zůstal bezbrankový. Další přesilovku už potom Hanáci vyuižli. Byla to situace čtyři na tři a od modré se trefil Krejčí. Po první dvacetiminutovce tak Mora o gól vedla. Náskok zvýšit mohla v dobrém vstupu do prostřední dvacetiminutovky, ale žádnou z šancí se proměnit nepovedlo. Na konci jedenatřicáté minuty byl za vražení na hrazení vyloučen na pět minut plus do konce vítkovický Polák. Ovšem přesilovka Mory trvala je krátce, sudí odpískali brankáři Lukášovi hru mimo vymezený prostor a za protesty mu dali další dvě minuty k tomu. Ve 36. minutě pak třela střela Kucsery břevno. Hanáky to ale mrzet nemuselo, protože minutu a půl před druhou pauzou dal jejich druhou branku Káňa, bylo to po přihrávce Krejčího. Do poslední periody tady šli Olomoučtí s náskokem dvou branek. A mohli ho zvýšit, ale Burian nebo Kolouch cestu k překonání Stezky v bráně hostů nenašli.

„Čekali jsme těžkého houževnatého soupeře, který výborně brání. A bylo to tak, ukázalo se to. Bylo tam dobré bruslení, hodně soubojů. Vstřelili jsme gól z přesilové hry a od toho jsme se odrazili. Velmi dobře jsme bránili, celkově byla obranná hra dobrá. Chtěli jsme i ve třetí třetině hrát pořád hokej, pořád jsme byli aktivní, agresivní, měli tam několik střeleckých a brankových situací. Jsem rád, že jsme také udrželi čisté konto,“ řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

HC Olomouc – HC Vítkovice Ridera 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Krejčí (Rašner, Káňa), 39. Káňa (Krejčí). Rozhodčí: Šindel, Hodek – Svoboda, Lhotský. Vyloučení: 6:4, navíc Polák 5 min. + do konce. Využití: 1:0. Diváci: 4043.

HC Olomouc: Lukáš – Groch, Ondrušek, Škůrek, Rašner, Dujsík, Řezníček – Káňa, Krejčí, Tomeček – Burian, Knotek, Kucsera – Strapáč, Kolouch, Olesz – Kusko, Nahodil, Klimek – Kunc. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.
Vítkovice: Stezka– Polák, Solovjov, Galvinš, Plášil, Stehlík, Koch, Kovář – Kalus, Dej, Bondra – Svačina, Hruška, Illéš – Lednický, Marosz, Fridrich – Bernovský, Krenželok, Krejsa. Trenér Miloš Holaň.

Další články