Zde může být vaše reklama.

Derby pro domácí Hokejisté HC Olomouc porazili Zlín

Hokejisté HC Olomouc porazili Zlín

foto: Petr Pelíšek

28. 09. 2021 - 21:49

Hokejisté HC Olomouc hráli na státní svátek doma derby proti Zlínu. K duelu 9. kola extraligy dorazili Berani na Hanou s náhradními trenéry, ten původní totiž po špatných výsledcích rezignoval. Hosty vedli asistent Hamrlík a kouč juniorky Jenáček. Mora utkání zvládla bez větších potíží a má další tři body.

Hrálo se teprve dvaadvacet sekund a Mora už vedla. Lepší start si Hanáci nemohli přát. První útočná akce byla gólová, když přihrávku Krejčího proměnil v gól ranou z voleje Kucsera. Hosty to ale zase tak úplně nesrazilo a snažili se manko dohnat. To se jim povedlo, s notnou dávkou štěstí, ve 12. minutě. Krejčí upadl ve středním pásmu a Novotný volné cesty využil. Ještě do první pauzy si mohla vzít Mora náskok zpět, měla tlak, hodně šancí, které Zlínští přečkal jen s obrovským štěstím. Ve druhé třetině už se Kohouti zasloužených gólů dočkali. Nejprve se trefil od modré Řezníček, pak prostřelil brankáře Knotek. Náskok dvou branek Hanáci drželi i po čtyřicet minutách hry. A krátce po startu poslední periody si v podstatě pojistili výhru. V přesilovce dal čtvrtou olomouckou branku Ondrušek. Hostům se už pak jen povedlo prohru korigovat.

„Utkání asi rozhodl náš druhý gól, který nás trochu uklidnil, a poté jsme to měli v rámci možností pod kontrolou. Byl to těžký zápas. Každá pětka hrála v úvodu dobře, ale poté jsme trošku odešli. Musím pochválit Kubu Sedláčka, který chytal výborně. Nicméně to bylo strašně těžké střetnutí, takže si zisku tří bodů nesmírně vážíme,“ řekl po utkání trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

HC Olomouc – PSG Berani Zlín 4:2 (1:1, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 1. Kucsera (Krejčí), 24. Řezníček (Kunc, J. Káňa), 34. J. Knotek (Burian, Švrček), 43. Ondrušek (Krejčí, J. Káňa) – 12. M. Novotný, 55. Trška (T. Mikúš, R. Veselý). Rozhodčí: Pešina, Pilný – Kajínek, Axman. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 5114.

HC Olomouc: Sedláček – Černý, Ondrušek, Škůrek, Švrček, Dujsík, Řezníček, Rašner – Kucsera, Krejčí, Káňa – Burian, Knotek, Navrátil – Klimek, Nahodil, Kunc – Strapáč, Kolouch, Bambula. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.
PSG Berani Zlín: Huf – Trška, Novotný, Suhrada, Žižka, Gazda, Hamrlík, Dluhoš – Šlahař, Mikúš, Kubiš  – Köhler, Honejsek, Veselý – Okál, Hejcman, Fryšara – Sebera, Sedláček. Trenéři Martin Hamrlík a Luboš Jenáček.

Další články