Zde může být vaše reklama.

Derby pro hosty Hokejisté HC Olomouc prohráli doma s Kometou

Hokejisté HC Olomouc prohráli doma s Kometou

foto: Petr Pelíšek

05. 12. 2021 - 19:05

Ve 30. extraligovém kole hráli hokejisté HC Olomouc doma proti Kometě Brno. Tradiční moravské derby bylo vyrovnané, ovšem o něco šťastnější v něm byli hosté.

První perioda byla vyrovnaná a také skončila nerozhodně a bez branek. Olomoučtí měli nějaké šance, ale Navrátil ani Krejčí je nezakončili přesně. V prostřední části utkání se už stav měnil. Přesněji v pětadvacáté minutě jel sám na bránu Krištof a Lukáše překonal. O sedm minut později pak ztratili Hanáci puk v útočném pásmu. Kometa ujela do přečíslení tři na dva, které zakončil gólově Dočekal. V poslední třetině si Mora vytvořila několik závarů a slibných možností, ovšem skórovat už se nepovedlo.

„Bylo to vyrovnané utkání. Kometa určitě výborně bránila. Rozhodly naše dvě chyby, kdy jsme ji pustili do přečíslení a z toho padly dvě branky. To se nám nemůže stávat. Na začátku třetí třetiny jsme ještě měli přesilovku, ale sehráli jsme ji špatně. Výkon tentokrát nebyl takový, jako předtím v Litvínově,“ řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko. „Braňo už trénuje, každým dnem je lepší a lepší, uvidíme, jak na tom bude po vánoční přestávce,“ podotkl na téma zraněné gólmanské hvězdy svého týmu.

HC Olomouc Kometa Brno 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 25. Krištof (Mueller, Holland), 32. Dočekal (Pavlík). Rozhodčí: Mrkva, Pražák –Klouček, Bohunek. Vyloučení: 2:2. Diváci: 1000.

HC Olomouc: Lukáš – Ondrušek, Černý, Rašner, Švrček, Řezníček, Dujsík – Káňa, Krejčí, Nahodil – Klimek, Knotek, Kucsera – Strapáč, Kolouch, Navrátil – Kunc, Kusko, Bambula – Burian. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.
Kometa Brno: Sedláček – Bartejs, Kučeřík, Holland, Gulaši, Roth, Mikyska – Zaťovič, Krištof, Mueller – Horký, Zbořil, Jenyš – Ostřížek, Rákos, Kratochvíl – Šoustal, Dočekal, Pavlík. Trenér Jiří Kalous.

Další články