Zde může být vaše reklama.

V derby nezabrali Hokejisté HC Olomouc prohráli na Kometě

Hokejisté HC Olomouc prohráli na Kometě

foto: hc-olomouc.cz

04. 12. 2020 - 20:07

Pořad 24. kola hokejové extraligy poslal tým HC Olomouc do Brna k souboji s Kometou. Ta se, na rozdíl od Mory, zmátořila ze špatného vstupu do sezony a v posledních kolech začala pravidelně bodovat. A potvrdila to i v duelu proti Hanákům.

Kometa si důležitý náskok vytvořila v první desetiminutovce, kdy gólmana Branislava Konráda překonala dvakrát. Ve 42. minutě sice hosty vrátil do zápasu Rostislav Olesz, modrobílí ale přidali další tři branky a pohodlně zvítězili. Jako skvělá posila se nadále ukazuje Peter Schneider, rakouský útočník se prosadil třikrát. Olomouci se stále nedaří, po pauze má jen dvě výhry.

"První třetina byla z naší strany velmi špatná, Brno nás přehrálo a výsledek dva nula byl pro nás ještě přijatelný. Ve druhé a třetí třetině jsme hru srovnali. Snížili jsme a sahali po vyrovnání, ale potom už přišlo pár chyb a Kometa nás potrestala. Je to krutý výsledek, ale nedá se nic dělat,“ řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

Kometa Brno – HC Olomouc 5:1 (2:0, 0:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 4. Schneider (Klepiš, Gulaši), 7. Mueller (P. Holík), 47. Mueller (Zaťovič), 49. Schneider (Plášek), 52. Schneider (Mueller, Holík)  – 42. Olesz (Valský, Ondrušek). Rozhodčí: Horák, Pražák – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Hráno bez diváků.

Kometa Brno: Vejmelka – Zbořil, Pyrochta, Freibergs, Němec, Gulaši, Král – Zaťovič, Holík, Mueller – Horký, Klepiš, Schneider – T. Svoboda, Süss, Vincour – Plášek, Malý, Kunc – M. Svoboda.
HC Olomouc: Konrád – Švrček, Valenta, Vyrůbalík, Dujsík, Ondrušek, A. Rutar – Burian, Knotek, Bambula – Káňa, Kolouch, Kucsera – Olesz, Nahodil, Valský – Gřeš, Kusko, Tomeček. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Další články