Zde může být vaše reklama.

Smůla v závěru Hokejisté HC Olomouc prohráli o gól v Liberci

Hokejisté HC Olomouc prohráli o gól v Liberci

foto: Petr Pelíšek

09. 11. 2020 - 20:00

Zápasem 15. kola v Liberci vstoupili do znovu nastartované hokejové extraligy hráči HC Olomouc. Mora předvedla dobrý výkon, favorizované domácí přestřílela, jenže nebylo jí přáno, nakonec o gól prohrála.

Po bezbrankové první periodě šla do vedení Mora. Nejprve branka Navrátila neplatila pro hru vysokou holí. Ale pak už se skóre měnilo. Bylo to ve 31. minutě z přesilovky, branku dal Nahodil. Jenže za další dvě minuty se Liberci podařilo vyrovnat. Nerozhodný stav pak museli Kohouti hájit v oslabení krátce před druhou pauzou, bránili ovšem zodpovědně a nic zásadního domácím nedovolili. V úvodu poslední třetiny dal v přesilové hře gól Kuscera, ale nebyl uznán po přezkoumání, byl to pro postavení hráče v brankovišti. Byl to druhý olomoucký neuznaný gól v utkání. Smůlu si Mora vybrala vrchovatě, když tři minuty před koncem inkasovala podruhé. Na prohře Olomoucký pak nezměnila nic ani závěrečná power-play.

„Jsme zklamaní z výsledku, avšak musím říct, že náš výkon byl velice sympatický a byli jsme domácím minimálně vyrovnaným soupeřem. Škoda smolného gólu, ale chyby se stávají. Musíme pokračovat dál a oklepat se z toho," řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

Bílí Tygři Liberec – HC Olomouc 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 33. T. Rachůnek (Filippi, Gríger), 57. Bulíř (Birner, Šmíd) – 31. Nahodil (Ostřížek)
Rozhodčí: Micka, Kika – Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. Hráno bez diváků.

Bílí Tygři Liberec: Kváča – Šmíd, Knot, Rosandić, Hanousek, Derner, Štibingr, Havlín – Birner, Bulíř, Lenc – Rachůnek, Filippi, Gríger – Vlach, Jelínek, Zachar – Musil, Najman, Rychlovský.
HC Olomouc: Konrád – Valenta, Škůrek, Vyrůbalík, Dujsík, Ondrušek, A. Rutar, Groch – Ostřížek), Knotek, Tomeček – Káňa, Kolouch, Kucsera – Olesz, Nahodil, Navrátil – Burian, Mácha, Bambula. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Další články