Zde může být vaše reklama.

Domácí ztráta Hokejisté HC Olomouc prohráli s Budějovicemi

Hokejisté HC Olomouc prohráli s Budějovicemi

foto: Petr Pelíšek

29. 10. 2021 - 20:29

Hokejisté HC Olomouc hráli v 19. extraligovém kole doma proti Motoru České Budějovice. Zabodovat se jim nepovedlo, rozhodující pro konečný výsledek byla první perioda, kterou Mora prohrála nula tři.

První třetina se Moře vůbec nepovedla. Už ve 2. minutě poslal hosty do vedení Štich, jehož střelu od modré neměl brankář Sedláček možnost vidět. Budějovických byl rázem plné kluziště a Hanáci v této fázi zápasu jen těžko hledali nějakou protizbraň. A bylo ještě o něco hůře. Motor totiž během jedenašedesáti sekund přidal další dvě branky. Olomoučtí se zvedli před přestávkou, vytvořili si tlak, ale žádnou z dobrých šancí se proměnit nepovedlo.

Po přestávce už to bylo jinak. Mora zabrala a poměrně rychle se jí podařilo skórovat. Ve 22. minutě dal branku Knotek z přesilovky. A ve 34. minutě měli Hanáci další možnost ke skórování, to když měli hosté dva vyloučené hráče. No a povedlo se. Kontaktní branku dal Káňa. Mora se tlačila za dalšími góly a v závěru třetiny dostala výhodu další přesilovku.

Tu začala až v poslední periodě. Jenže trvala jen minutu, pak se síly na ledě srovnaly. A záhy se měnilo skóre. Gulaš se vrátil z trestné, přihrál Novotnému a Mora zase ztrácela dvě branky. Ale času na zvrat měli domácí ještě hodně. Pět a půl minuty před koncem měli Hanáci další početní výhodu. Jenže ani to nehráli celou, dvacet sekund před jejím skončením byl vyloučen Ondrušek a hrálo se čtyři na čtyři s tím, že pak bude mít přesilovku Motor. Sice ji nevyužil, ale pak dal ještě pátou branku.

„Jedna třetina zjevně nestačí. Měli jsme špatným vstup, špatné bruslení, prohrávali osobní souboje, Z toho rezultoval náskok soupeře tři nula. Ve druhé třetině jsme se zvedli, dali dvě branky. Ale ve třetí jsme se vrátili do hry z první. A bohužel jsme to už nedokázali stáhnout. Nyní nehrajeme dobře, musíme vyslat jednoznačný apel do šatny, že takhle by to dál nešlo,“ řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták. „Celkově se nám zhoršila obranná hra, druhá věc je naše bolest, kterou máme a to je střílení branek,“ podotkl.

HC Olomouc – Motor České Budějovice 2:5 (0:3, 2:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 22. Knotek (Ondrušek), 35. Káňa (Nahodil, Krejčí) - 2. Štich (Hanzl), 15. Pech (Gulaš), 16. Gulaš (Pech, Novotný), 43. J. Novotný (Gulaš), 59. Hanzl. Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva –Zíka, Bohuněk. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:2. Diváci:  4403.

HC Olomouc: Sedláček – Ondrušek, Škůrek, Rašner, Černý, Řezníček, Dujsík – Káňa, Krejčí, Klimek – Ostřížek, Knotek, Kucsera – Kunc, Nahodil, Tomeček – Strapáč, Kolouch, Olesz – Burian. Trenéř Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Č. Budějovice: Hrachovina – Bindulis, Percy, Piskáček, Šenkeřík, Štencel, Vráblík, Štich – Chlubna, Novotný, Vondrka – Holec, Pech, Gulaš  – Abdul, Voženílek, Valský – Šoustal, Hanzl, Karabáček. Trenér Jaroslav Modrý.

Další články