Zde může být vaše reklama.

Domácí ztráta Hokejisté HC Olomouc prohráli s Pardubicemi

Hokejisté HC Olomouc prohráli s Pardubicemi

foto: Petr Pelíšek

30. 11. 2021 - 20:19

Ve 28. kole hokejové extraligy hrál HC Olomouc doma proti Pardubicím. Mora se doma představila po devíti dnech, ty mančaft dělily od výhry nad Kladnem. Do hanácké sestavy se po jednozápasové pauze vrátil David Krejčí.

Začátek utkání se povedlo lépe hostům. Byli o něco aktivnější a ve 4. minutě šli do vedení, když v přesilovce skóroval Musil. Mora byla chvíli trošku zaskočená, ale rychle se otřepala. A poměrně brzy bylo srovnáno. Bylo z přesilovky pět na tři a podzimní skvělou formu potvrdil útočník Káňa. V prostřední periodě padla jedna branka. Nejprve měla Mora několik slibných šancí, ale skórovat se nepovedlo Kucserovi ani Kolouchovi. A pak za to přišel trest. Stav se znovu měnil v přesilovce. Ještě před druhou sirénou mohl srovnat Nahodil a chvilku po něm Krejčí, leč nepovedlo se. Naději na bodový zisk Mora pořád měla. Ale ve 49. minutě ujel Poulíček a bylo to o dva. Hanáci bojovali dál. Vynutili si další přesilovku, avšak dát gól se v ní nepovedlo. Šest minut před koncem došlo na další olomouckou početní výhodu. Jenže místo snížení to bylo jinak, hosté dali v oslabení čtvrtou branku …

„Dvě třetiny jsme hráli dobře, ale tu třetí nezvládli. Po dvou jsme prohrávali, chtěli vyrovnat. Věděli jsme, že Pardubice budou čekat na brejk. Dvakrát nám ujely, to by se nemělo stávat. Musíme to prostě sehrát lépe. Měli jsme dostatek přesilovek, ze kterých jsme měli více vytěžit,“ řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

„Začátek zápasu jsme měli slušný, byli aktivní. Pak převzala otěže Olomouc. Měla lepší pohyb, vyhrávala osobní souboje, třemi přesilovkami se dostala do hry, jednu domácí využili. Druhá třetina už od nás byla lepší a od půlky zápasu jsme hru vyrovnali, dokázali se udržet na kotouči, vyhrávali osobní souboje. A dokázali se prosadit,“ uvedl kouč Pardubic Richard Král.

HC Olomouc – Pardubice 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 12. Káňa (Nahodil, Krejčí) – 4. Musil (Mikuš, Říčka), 38. Camara (Cienciala), 49. Poulíček (Paulovič, Košťálek), 55. Poulíček (Blümel). Rozhodčí: Lacina, Stano – Komárek, Ondráček. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 1000.
HC Olomouc: Lukáš – Černý, Ondrušek, Švrček, Rašner, Dujsík, Řezníček, Škůrek – Káňa, Krejčí, Kucsera – Klimek, Knotek, Bambula – Burian, Kolouch, Navrátil – Kusko, Nahodil, Kunc. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.
Pardubice: Frodl – Nakládal, Mikuš, Košťálek, Robertson, Hrádek, Kolář, Vála – Paulovič, Poulíček, Blümel – Kousal, Musil, Hecl – Říčka, Cienciala, Camara – Anděl, Rohlík, Pochobradský. Trenér Richard Král.

Další články