Zde může být vaše reklama.

Dva góly nestačily Hokejisté HC Olomouc prohráli s Plzní

Hokejisté HC Olomouc prohráli s Plzní

foto: Petr Pelíšek

21. 12. 2021 - 20:22

Hokejisté HC Olomouc hráli po reprezentační přestávce doma. Za soupeře měli Škodu Plzeň. A první ze tří zápasu tohoto týdne se jim zvládnout nepovedlo. Západočeskému soupeři podlehli o tři branky.

První třetinu byli lepší hosté. Moru Plzeň přebruslovala a vytvořila si územní převahu. Ovšem první přesilovku zápasu hráli domácí. Jenže využít se ji nepovedlo. To Plzeňští na to byli se svou první početní převahou lépe a povedlo se jim skórovat. Do pauzy mohl srovnat Kunc, krásně se protáhl středem Kunc, ale nedal. Po přestávce přišla na led jiná Mora. Hanáků bylo rázem všude plno a převaha hostů přestala existovat. Přineslo to ovoce v podobě vyrovnávací branky, kterou dal Knotek. Ale pak si zase vzali hosté vedení zpět. A k tomu tři minut před druhou pauzou hráli přesilovku pět na tři. Ovšem Mora bránila precizně a ustála těžké chvíle bez následků. Poslední periodu musela Mora začínat v oslabení. A to už neubránili, hostům se povedlo dát třetí branku. Pak hráli svoji přesilovku také domácí, jenže využít se nepovedlo. Naopak, deset minut před koncem řádné hrací doby jistila Plzeň výhru čtvrtou brankou.

„Myslím, že jsme soupeři dneska nabídli jednoduché góly Druhý a čtvrtý po naší chybě. Rozhodla třetí branka. Nicméně náš výkon nebyl úplně dobrý. V první třetině jsme tahali za kratší konec. Ve druhé jsme se zlepšili, měli nějaké brankové příležitosti, ale neproměnili je. Rezultát je zasloužený. Máme na čem pracovat, ve čtvrtek je další zápas,“ řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

Moru trápí absence. „Olesz by snad po Vánocích mohl hrát, také Káňa, Ondrušek, Škůrek a Dujsík jsou dlouhodobě mimo, Kuscera snad po svátcích také začne,“ uvedl Moták. Naopak na lavičce už byl brankář Branislav Konrád.  „Ano, všechno už je u něj stoprocentní. Plánujeme ho využít, není to hráč na střídačku. Bude záležet jen na něm. A v kooperaci s Honzou Lukášem, kdy,“ podotkl.

HC Olomouc – Škoda Plzeň 2:5 (0:1, 1:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 25. J. Knotek (Klimek, Kusko), 56. Navrátil (Černý) – 13. Blomstrand (Čerešňák, Bulíř), 34. Schleiss (Bulíř, F. Suchý), 41. G. Thorell (Bulíř, Čerešňák), 51. F. Přikryl (Bulíř), 60. Bulíř. Rozhodčí: Pešina, Obadal – Frodl, Komárek. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:2. Diváci: 1000.

HC Olomouc: Lukáš – Rutar, Černý, Švrček, Rašner, Mareš, Řezníček – Tomeček, Krejčí, Kunc – Kusko, Knotek, Klimek – Navrátil, Kolouch, Strapáč – Burian, Nahodil, Bambula. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.
Plzeň: Svoboda – Čerešňák, Kaňák, Budík, Graňák, Kindl, Kvasnička, Kremláček – Dufek, Mertl, Dzierkals – Schleiss, Bulíř, Suchý – Thorell, Kodýtek, Blomstrand – Adamec, Přikryl, Lang. Trenér Václav Baďouček.

Další články