Zde může být vaše reklama.

Čtvrtý zápas přípravy Hokejisté HC Olomouc prohráli s Vítkovicemi

Hokejisté HC Olomouc prohráli s Vítkovicemi

foto: Petr Pelíšek

17. 08. 2021 - 20:34

V prvním ze dvou přípravných zápasů tohoto týdne hráli hokejisté HC Olomouc doma proti Vítkovicím. Vyrovnaný duel prohráli o dvě branky. Ve čtvrtek hraje Mora doma proti Kometě Brno (17.00).

Vítkovický nástup do utkání byl rychlý a efektivní. Ostravané se radovali prakticky z první šance, po spolupráci s obránci Machů a Plášilem se už po minutě a půl hry prosadil z předbrankového prostoru Dej, který překonal sedmnáctiletého brankáře Špunara. Pak hráli hosté dvě přesilovky. A po té druhé bylo srovnáno. Z trestné lavice se vracel Ondrušek, ujel spolu s Klimkem a jejich kooperace skončila hezkým gólem.

Olomouci pak patřil úvod i většina druhé periody. Převahu Mory pak přetavil v gól po spolupráci s Oleszem Ostřížek ve 38. minutě – 2:1. Jenže ještě do pauzy se hostům povedlo srovnat. A ve 43.minutě pak šly Vítkovice podruhé v zápase do vedení. To už nakonec nepustily. Mora se sice snažila ze všech sil, vynutila si tlak, před hostující brankou vzniklo několik šancí a závarů. Ale gól ne. Naopak při power-play pak Mora do prázdné inkasovala čtvrtou branku.

HC Olomouc – Vítkovice 2:4 ((1:1, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 6. Ondrušek (Klimek), 38. Ostřížek (Olesz) - 2. Dej (Plášil, Machů), 39. Kalus (Flick), 43. Kovář (Bondra), 60. Chlán (Lednický). Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 1121.

HC Olomouc: Špunar – Rašner, Ondrušek, Valenta, Řezníček, Rutar, Švrček – Káňa, Nahodil, Kucsera – Burian, Knotek, Tomeček – Bambula, Handl, Mácha – Ostřížek, Klimek, Olesz. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.
Vítkovice: Dolejš – Machů, Plášil, Dudas, Galvinš, Koch, Kovář – Bukarts, Hruška, Svačina – Fridrich, Dej, Krenželok  – Kalus, Flick, Bondra – Bernovský, Chlán, Lednický. Trenér Miloš Holaň.

Další články