Zde může být vaše reklama.

Sezóna skončila Hokejisté HC Olomouc prohráli se Spartou i počtvrté

Hokejisté HC Olomouc prohráli se Spartou i počtvrté

foto: hc-olomouc.cz

25. 03. 2021 - 23:07

Cesta hokejistů HC Olomouc extraligovým play-off skončila ve čtvrtfinále. Mora dnes doma ve čtvrtém utkání prohrála se Spartou Praha 0:3 a sezona pro ni končí. Serie skončila po čtyřech výhrách Pražanů. Olomoučtí srdnatě bojovali, ale po polovině utkání během necelých čtyř minut třikrát inkasovali a bylo rozhodnuto.

Rychlý hokej s maximálním nasazením se hrál od první sekundy. Sparta opět ukazovala, že v play-off se soustředí především na dobrou defenzivu, práce do obrany fungovala i Moře, takže úplně ofenzivní hra plná šancí to nebyla. A když už nějaké šance přece jen byly, oba brankáři dělali svou práci výtečně. Ve druhé třetině šli hosté do tří, ale přesilovka s touto početního výhodou trvala je 48 sekund. Pak měla vyloučeného také Olomouc a nic z toho nebylo. Zápas se lámal v rozmezí 31. až 35. minuty. Po třech úderech Sparty to bylo 0:3 a prakticky rozhodnuto. Mora pak ve zbytku utkání ještě bojovala, ale její snažení bylo marné, hostí už si výhru a tím také postup pohlídali.

„Byl to těžký zápas, se Spartou je to vždycky těžké. Minimálně polovinu zápasu jsme byli důstojným partnerem. A hráli jsme dobře, měli jsme i šance, bohužel jsme je neproměnili a Sparta nás tvrdě trestala. Je to zklamání, ale myslím si, že jsme hráli naplno až do konce, do šedesáté minuty a že jsme si vedli celkem dobře,“ řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

HC Olomouc – HC Sparta Praha 0:3 (0:0, 0:3, 0:0)

Branky a nahrávky: 31. Košťálek (Rousek, Kudrna), 32. Řepík (Horák, Dvořák), 35. Němeček (Tomášek, T. Pavelka). Rozhodčí: Šír, Sýkora – Rožánek, Lederer. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Konečný stav série: 0:4.

HC Olomouc: Konrád – Ondrušek, Švrček, Škůrek, Vyrůbalík, Dujsík, Rašner, A. Rutar – Strapáč, Nahodil, J. Káňa – Olesz, Kolouch, Ostřížek – Kucsera, J. Knotek, Klimek – Burian, Navrátil, Bambula. Trenéři Zdeněk Moták a jan Tomajko.
HC Sparta Praha: Salák – Jurčina, Tomáš Dvořák, Košťálek, Polášek, T. Pavelka, Němeček – Řepík, Horák, Sobotka – Rousek, Sukeľ, Kudrna – Buchtele, Tomášek, Forman – Žálčík, Zikmund, Dvořáček. Trenéři: Hořava a Jandač.

Další články