Zde může být vaše reklama.

Čtvrtfinále play-off Hokejisté HC Olomouc prohráli se Spartou o gól

Hokejisté HC Olomouc prohráli se Spartou o gól

foto: hc-olomouc.cz

24. 03. 2021 - 20:21

Zatím nejpovedenější zápas čtvrtfinálové série play-off hokejové extraligy s pražskou Spartou odehráli hokejisté HC Olomouc dnes doma. Po dvou třetinách to bylo nerozhodně, takový stav byl i pět minut před koncem, ale pak hosté přece jen strhli vedení na svoji stranu a o postupu je dělí jedna výhra. Další zápas se hraje zítra na Hané od 19.00.

Sparta šla do duelů na Hané s dvěma domácími výhrami. A za třetí vykročila už ve 2. minutě, to poslal hosty do vedení Forman. Ovšem Mora se nevzdávala, dál bojovala a favorita pořádně trápila. V polovině utkání se Olomouckým podařilo srovnat, trefil se útočník Olesz. A mohlo být ještě lépe, protože na začátku třetí třetiny hráli přesilovku. Jenže ta se vůbec nepovedla. Ba naopak, Mora v početní výhodě inkasovala. Boj ale pokračoval dál. A když sedm minut před koncem domácí podruhé srovnali, zase dal gól Olesz, zdálo se, že duel půjde do prodloužení. Ale olomoucká radost trvala jen dvacet sekund. Pak si vzala Sparta vedení zase zpět a už ho nepustila.

„První třetina byla lehce zahřívací, tu druhou jsme odehráli asi nejlépe v sezóně. Tam bylo všechno, přál bych si, abychom tak hráli pořád. Bylo to skvělé. Spartu jsme za prvé k ničemu nepustili, za druhé jsme měli dostatek brankových i střeleckých příležitostí. Bohužel jsme je neproměnili. Problémem je, že jsme si v podstatě vstřelili tři vlastní góly... Toto Spartě, nebo nikomu jinému, nemůžeme povolit. Výkony hráčů musím pochválit, ale bohužel jsme zase prohráli,“ řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

HC Olomouc – HC Sprata Praha 2:3 (0:1, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 29. Olesz (Kolouch, Ostřížek), 53. Olesz – 2. Forman (Buchtele), 41. Polášek (Řepík), 55. Tomášek (Forman). Rozhodčí: Jeřábek, Lacina – Kajínek, Špringl. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1 Hráno bez diváků. Stav série: 0:3.

HC Olomouc: Konrád – Ondrušek, Švrček, Vyrůbalík, Škůrek, Rašner, Dujsík, A. Rutar – Strapáč, Nahodil, J. Káňa – Ostřížek, Kolouch, Olesz – Klimek, J. Knotek, Kucsera – Burian, Navrátil, Bambula. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.
HC Sparta Praha: Salák – Tomáš Dvořák, Jurčina, Polášek, Košťálek, Němeček, T. Pavelka, M. Jandus – Sobotka, Horák, Řepík – Rousek, Tomášek, Kudrna – Buchtele, Sukeľ, Forman – Zikmund, Žálčík, Dvořáček. Trenéři: Jandač a Hořava.

Další články