Zde může být vaše reklama.

Škoda konce se Škodou Hokejisté HC Olomouc prohráli těsně s Plzní

Hokejisté HC Olomouc prohráli těsně s Plzní

foto: hc-olomouc.cz

24. 01. 2021 - 19:52

Ve 39. kole hokejové extraligy hrál tým HC Olomouc doma proti Plzni. A po dobrém výkonu sahal o bodovém zisku, o který přišel poněkud smolně pětašedesát sekund před koncem řádné hrací doby.

Po úvodním oťukávání měl první šanci zápasu v 7. minutě hostující Gulaš, ale na brankáře Konráda nevyzrál. Nakonec ale šla přece jen do vedení Plzeň. Hrála přesilovku, kterou se podařilo Moře ubránit. Jenže krátce po srovnání počtu sil na ledě skóroval Rob. Srovnáno ovšem bylo hodně rychle. Za minutu a sekund se od modré trefil Rutar, byl to jeho premiérový extraligový gól. První perioda tak skončila nerozhodně jedna k jedné. Vstup do druhé části zápasu měli zase trošku produktivnější hosté, ve 24. minutě jim vrátil vedení v přesilovce Jiříček. A když pak o deset minut později v další přesilovce prostřelil z úhlu Konráda Pour, vedla už Plzeň o dvě branky. Ovšem Mora se nevzdala. Po pětapadesáti sekundách dal krásnou branku Gřeš. Po závěrečné třetiny tak měli Hanáci stále naději, ztráceli na soupeře jenom jednu branku, což bylo hratelné. Mora měla šance ke srovnání už před druhou pauzou, pak ve třetí třetině nejprve Kolouch neproměnil velkou možnost, aby právě on v 56. minutě srovnal na tři tři. Zdálo se, že zápas spěje do prodloužení, ale nakonec Mora o bod přišla. Pětašedesát sekund před koncem řádné hrací doby rozhodl o výhře pro hosty Gulaš.

HC Olomouc – HC Škoda Plzeň 3:4 (1:1, 1:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 11. A. Rutar (Ondrušek, Gřeš), 35. Gřeš (Ostřížek, Vyrůbalík), 56. Kolouch – 10. Rob (Kracík), 24. Jiříček (Suchý, Kodýtek), 34. Pour (Kracík, Stříteský), 59. Gulaš (Straka). Rozhodčí: Hejduk, Pražák –Kajínek, Hynek. Vyloučení: 5:2. Využití: 2:0. Hráno bez diváků:

HC Olomouc: Konrád – Švrček, Dujsík, Valenta, Škůrek, Ondrušek, A. Rutar, Vyrůbalík – Káňa, Nahodil, Klimek – Ostřížek, Kolouch, Gřeš – Strapáč, Knotek, Bambula – Burian, Mácha, Olesz. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Plzeň: Frodl – Budík, Čerešňák, Lang, Stříteský, Kaňák, Jiříček, Vráblík – Lang, Kodýtek, Gulaš  – Korkiakoski, Suchý, Pour – Straka, Kracík, Malát – Rob, Přikryl, Eberle.

Další články