Zde může být vaše reklama.

V derby to nevyšlo Hokejisté HC Olomouc prohráli v Brně

Hokejisté HC Olomouc prohráli v Brně

foto: Petr Pelíšek

17. 10. 2021 - 19:57

Pořad 15. kola extraligy poslal hokejisty HC Olomouc do Brna k derby proti Kometě. Mora duel tradičních rivalů na bodový zisk nezvládla, prohrála o tři branky.

Po dvou zápasech s nulou a pěti získaných bodech v nich vyšli hokejisté HC Olomouc tentokrát naprázdno. Ve 12. minutě Kollár ukončil dvouzápasovou neprůstřelnosti brankáře Sedláčka. Druhý gól Hanáci inkasovali v 16. minutě. Zblízka se trefil Zaťovič. Mora tak musela po první třetině dohánět ztrátu dvou branek. Změnit to mohl ve 23. minutě Krejčí, ale nepovedlo se. Ve 31. minutě zvýšil na 3:0 pro domácí Kučeřík. Ve 38. minutě vykřesal naději Káňa, který vzal puk nepozornému brankáři Hollandovi a snížil na 3:1. Pak hráli Kohouti přesilovku, ale dvoubrankové manko v ní neumazali. Ve 49. minutě potvrdil dobrou formu brankář Sedláček, když Holíkovi vychytal trestné střílení. Ovšem udělat něco s výsledkem, to už se hostům nepovedlo. A nakonec při power-play dostali ještě jeden gól.

"Kometa hrála velice dobře do obrany. Z naší strany to bylo kombinačně hodně složité, v naší hře bylo málo jednoduchosti, přímočarých akcí, zakončení a tlaku do brány. To byl hlavní ukazatel toho, proč nestřílíme góly. Dali jsme pouze jeden, v předchozích třech zápasech taky. To je prostě málo. Budeme muset zapracovat na střelecké produktivitě, protože to nás dostává dolů," řřekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

HC Kometa Brno – HC Olomouc 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 12. Kollár (Krištof), 16. Zaťovič (M. Haščák, P. Holík), 31. Kučeřík (Krištof, Kollár), 59. L. Horký (P. Holík, P. Mueller) – 38. J. Káňa (Rašner). Rozhodčí: Hejduk, Veselý – Hynek, Ganger. Rozhodčí: Hejduk, Veselý – Hynek, Ganger. Vyloučení: 1:2. Bez využití.  Diváci: 6756.

HC Kometa Brno: Tomek – Ďaloga, Holland, Kučeřík, Roth, Gulaši, Bartejs, Mikyska – Kollár, Krištof, Mueller – Zaťovič, Holík, Horký – Haščák, Šoustal, Pavlík – Mallet, Rákos, Vincour. Trenéři Kalous, Horáček a Kováčik.

HC Olomouc: Sedláček – Ondrušek, Černý, Švrček, Škůrek, Řezníček, Dujsík, Rašner – Káňa, Krejčí, Kucsera – Olesz, Knotek, Navrátil – Klimek, Nahodil, Kunc – Strapáč, Kolouch, Bambula. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Další články