Zde může být vaše reklama.

První příprava Hokejisté HC Olomouc prohráli v Pardubicích

Hokejisté HC Olomouc prohráli v Pardubicích

foto: hcdynamo.cz/

05. 08. 2021 - 21:10

První přípravné utkání na nový ročník extraligy sehráli dnes hokejisté HC Olomouc. V Pardubicích prohráli o dvě branky, když domácí rozhodující náskok získali již v první periodě.

Pardubice vstoupily do utkání aktivně a po první třetině vedly. Ve 14. minutě proměnil se štěstím sólo Štetka. Dvě minuty před první sirénou pak těčoval nechytatelně nahození před bránu Roman – 2:0. Ve 30. minutě Kolouch využil chyby domácí defenzívy a překonal tvrdou střelou brankáře. Domácí ovšem za dvě minuty opět vedli o dva góly. Herčík využil zmatku před brankou soupeře a dorazil puk do sítě.

„Zápas splnil, co jsme od něho očekávali. Do sestavy jsme vložili pár mladých hráčů, myslím, že si vedli poměrně dobře. Celkově ten výkon nebyl úplně zlý. Já musím hráče pochválit. Samozřejmě tam byly i chyby, ale to k prvnímu přípravnému utkání patří. Hráli jsme aktivně, bruslili jsme, dobře jsme napadali, připravili jsme si dostatek gólových příležitostí. Nevidím v duelu negativum, snad jen to, že jsme prohráli. Je skvělé, že na utkání mohli dorazit fanoušci. Děláme to pro ně, nehrajeme pro televizi nebo média. Když jsou lidi na stadionu, tak pro nás je to lepší,“ řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

Dynamo Pardubice – HC Olomouc 3:1 (2:0, 1:1, 0:0

Branky a nahrávky: ´14. Štetka (Hrádek, Kolář), 18. Roman (Košťálek, Cienciala), 32. Herčík (Košťálek) – 30. Kolouch. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 328.

Pardubice: Soukup – Robertson, Košťálek, Kolář, Hrádek, Vála, Zdráhal – Hecl, Musil, Blümel – Štetka, Roman, Cienciala – Koffer, Rohlík, Matýs – Pochobradský, Herčík, Anděl. Trenér Richard Král.
HC Olomouc: Lukáš – Rašner, Rutar, Groch, Dujsík, Valenta, Černý, Mareš, Řezníček – Klimek, Kučera, Tomeček – Burian, Knotek, Ministr – Bambula, Navrátil, Kunc – Tomajko, Kolouch, Mácha. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Další články