Zde může být vaše reklama.

Dobrý vstup nestačil Hokejisté HC Olomouc prohráli ve Vítkovicích

Hokejisté HC Olomouc prohráli ve Vítkovicích

foto: Petr Pelíšek

24. 11. 2021 - 19:51

V dohrávce 6. extraligového kola hráli hokejisté HC Olomouc ve Vítkovicích. Získat nějaký ten bod se nepovedlo, Hanáci soupeři podlehli o dvě branky.

Hned od začátku zápasu bylo živo a rušno před oběma brankami. V 7. minutě trefil domácí Stehlík tyčku. A po chvíli šla do vedení Mora, prosadil se Navrátil. Pak šla Olomouc do oslabení, které přečkala i proto, že Krenželok trefil do tyče. A tak Hanáci po první dvacetiminutovce těsně vedli. Hned na začátku druhé jim vzal náskok Lakatoš, bylo to z přesilovky. Ale po dvou minutkách ho měli zpět, v přesilovce skóroval Krejčí. V polovině utkání to bylo zase nerozhodně, vítkovickou přesilovku proměnil Lakatoš. Za nerozhodného stavu trefil Klimek tyčku. A chvíli před druhou sirénou zkompletoval domácí Lakatoš hattrick a poslal Vítkovice do vedení. V úvodu třetí třetiny hosté inkasovali počtvrté. Pak se jim dlouho nedařilo dát kontaktní branku. Přišla až dvě minuty před koncem, bylo to v power-play, dal ji Knotek. S odvolaným brankářem pak Olomouc pokračovala dál, ale srovnat se nepovedlo. Naopak Vítkovice rozhodly pátým gólem.

"Myslím si, že jsme začali dobře, i ten zápas byl vyrovnaný. Myslím, že rozhodlo, že Vítkovice daly dva góly z přesilovek, my jsme dali jen jeden. To byl dnes takový jazýček na vahách, který rozhodl o zápasu," řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

HC Vítkovice Ridera – HC Olomouc 5:3 (0:1, 3:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 24. Lakatoš (Solovjov, Bukarts), 30. Lakatoš (Solovjov, Bukarts), 40. Lakatoš, 42. Bukarts (Dej), 60. Marosz (Fridrich)  – 8. Navrátil (Kolouch, Olesz), 26. Krejčí (Kolouch, Olesz), 58. Knotek (Káňa, Krejčí). Rozhodčí: Pražák, Ondráček – Kika, Špůr. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:1. Diváci: 3525.

Vítkovice: Stezka – Solovjov, Polák, Galvinš, Jakub Stehlík, Koch, Kovář, Plášil – Krenželok, Hruška, Lakatoš – Bondra, Lindberg, Kalus – Dej, Marosz, Bukarts – Lednický, Chlán, Fridrich. Trenér Miloš Holaň.
HC Olomouc: Lukáš – Ondrušek, Groch, Rašner, Škůrek, Řezníček, Dujsík – Káňa, Krejčí, Tomeček – Klimek, Knotek, Kucsera – Olesz, Kolouch, Navrátil – Bambula, Strapáč, Kunc – Burian. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Další články