Zde může být vaše reklama.

Bodovat se nepovedlo Hokejisté HC Olomouc prohráli ve Zlíně

Hokejisté HC Olomouc prohráli ve Zlíně

foto: Petr Pelíšek

19. 11. 2021 - 19:50

Po reprezentační přestávce se opět hraje hokejová extraliga. Ve 24. kole cestoval tým HC Olomouc k derby do Zlína. A duel s beznadějně posledním mužstvem tabulky se Kohoutům nepovedl, hladce prohráli.

Hned od začátku byli aktivnější domácí. A už na začátku třetí minuty hráli přesilovku. Mora ji ještě přečkala, jenže v 8. minutě už poprvé inkasovala. Ve 14. minutě mohl vyrovnat Krejčí, ovšem těsně přestřelil. Těsný náskok Zlínští navýšili už po devíti sekundách prostřední části hry. Když pak ve 25. minutě domácí proměnili přesilovku, bylo to o tři a pro Moru to nevypadalo moc dobře. Vrátit do hry mohli hosty Krejčí, Ondrušek nebo Káňa, ale do druhé pauzy se stav nezměnil. Korigovat se Hanákům povedlo deset minut před koncem, to se v přesilovce prosadil Ondrušek. Pak v tutovce minul Kunc. V 56. minutě dal kontaktní branku Káňa.

"Věděli jsme, že Zlín bude mít enormní nasazení, což se potvrdilo. Nedokázali jsme se s tím vyrovnat a před polovinou zápasu jsme prohrávali již 3:0. Poté už bylo těžké s nepříznivým vývojem zápasu něco udělat. Zlín bojoval celý zápas a vítězství si zasloužil. Bohužel jsme se soupeři nevyrovnali v nasazení," řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

PSG Berani Zlín –HC Olomouc 3:2 (1:0, 2:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 8. Vopelka (Veselý), 21. Sedláček (Flynn), 25. Gazda (Mamčics, Honejsek) - 49. Ondrušek (Káňa, Tomeček), 56. J. Káňa. Rozhodčí: Šír, Svoboda – Ganger, Klouček. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 3638.

Zlín: Kašík – Mamčics, Gazda, Suhrada, Němec, Žižka, Hanousek, Ferenc – Kubiš, Sedláček, Flynn – Zabusovs, Honejsek, Zbořil – Karafiát, Hejcman, Okál – Fryšara, Veselý, Vopelka. Trenér Luboš Jenáček.
HC Olomouc: Lukáš – Groch, Ondrušek, Škůrek, Rašner, Dujsík, Řezníček – Káňa, Krejčí, Tomeček – Klimek, Knotek, Kucsera – Strapáč, Kolouch, Olesz – Bambula, Navrátil, Kunc. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Další články