Zde může být vaše reklama.

Čtvrtfinále play-off Hokejisté HC Olomouc první zápas na Spartě prohráli

Hokejisté HC Olomouc první zápas na Spartě prohráli

foto: hc-olomouc.cz

20. 03. 2021 - 21:43

Hokejisté HC Olomouc dnes rozehráli čtvrtfinálovou sérii play-off. V Praze podlehli Spartě o dvě branky, pokračuje se zítra v 15 hodin.

Oba celky hrály v úvodu duelu přesilovky, ale nebezpečné v nich nebyly. První změna ve skóre přišla ve 13. minutě, kdy Sobotka z pravého kruhu zamířil do bližší šibenice - 1:0. Mora měla v závěru první třetiny ještě přesilovou hru. Ale bylo to bez brankového efektu, a tak první třetina skončila hubeným vedením Sparty. Do první větší šance druhé třetiny si najel po pravém křídle Horák, ale jeho zakončení Konráda nepřekvapilo. Vzápětí měli domácí minutovou přesilovku pěti proti třem, ale Olomoučtí se ubránili skvěle, nic nepřipustili. Přesilovku si poté vyzkoušeli také Hanáci, ale ani oni se nedostala do ničeho nebezpečného. Další početní výhoda již hostům vyšla, na úplném skóroval Kolouch, který se prosadil tečí Škůrkovy střely. Jenže pak šla Mora zase do oslabení a vedení na pražskou stranu vrátil Košťálek. Na startu třetí třetiny se pokračovalo v bojovném tempu a ani jeden celek se nedostával do ničeho nebezpečného. Pak v přesilovce Mory zahrozil zblízka Kucsera, pak zakončoval Kolouch, ale stav se neměnil. Náskok jedné branky Sparta stále držela. Hanáci se to pokusili změnit ještě v závěrečné power-play. Ale nepovedlo se, naopak do prázdné dostali ještě třetí branku.

"Do utkání jsme nastoupili s lehkým respektem, takže první třetina pro nás byla taková neutěšená. Ale potom jsme do toho už šli naplno a myslím si, že jsme Spartě byli vyrovnaným soupeřem. Bohužel jsme neproměnili vyložené šance, které jsme měli v přesilových hrách. Pomohli jsme si v přesilovce jen jedním gólem, to je málo. Ještě bych řekl, že byl pekelný led, který vůbec neklouzal, a hráči toho musí mít dost. Výkon ale hodnotím poměrně kladně a máme na co navázat, takže doufám, že zítra budeme ještě silnější," řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

HC Sparta Praha – HC Olomouc 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Sobotka (Horák, Řepík), 40. Košťálek (Sobotka), 60. Sobotka (Řepík, Jurčina) – 39. Kolouch (Škůrek, Dujsík). Rozhodčí: Jeřábek, Úlehla – Lučan, Kis. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Hráno bez diváků. Stav série: 1:0.

HC Sparta Praha: Salák – Tomáš Dvořák, Jurčina, Polášek, Košťálek, Němeček, T. Pavelka – Sobotka, Horák, Řepík – Rousek, Tomášek, Kudrna – Buchtele, Pech, Forman – Zikmund, Sukeľ, Dvořáček. Trenéři Jandač a Hořava.

HC Olomouc: Konrád – Ondrušek, A. Rutar, Vyrůbalík, Škůrek, Rašner, Dujsík – J. Káňa, Nahodil, V. Tomeček – Ostřížek, Kolouch, Olesz – Klimek, J. Knotek, Navrátil – Kucsera, Strapáč, Bambula – Burian. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Další články