Zde může být vaše reklama.

Domácí ztráta Hokejisté HC Olomouc se Spartou prohráli

Hokejisté HC Olomouc se Spartou prohráli

foto: Petr Pelíšek

30. 01. 2022 - 19:15

Ve 47. kole extraligy hráli hokejisté HC Olomouc doma proti Spartě Praha. Na páteční výhru v Mladé Boleslavi se Hanákům navázat nepodařilo, prohráli.

Sparta od prvních minut v Plecharéně lépe bruslila, měla převahu. Ale první velkou šanci zápasu měla Mora. Burian byl sám před bránou, jenže nedal. Pak hráli Hanáci přesilovku, ale nepovedlo se jim ji využít. To naopak vyšlo v závěru první třetiny hostům, početní převahu využili jedenáct sekund před první pauzou. A Sparta pak také začala dobře i prostřední část střetnutí. Hanáci pak zareagovali v další přesilovce, trefil se Káňa a Mora byla rázem na kontakt. Jenže to netrvalo dlouho. Pražané pak využili další přesilovku a zase vedli o dva. A v polovině utkání bylo s domácími ještě hůř, hostům se povedlo dát čtvrtou branku, bylo to v oslabení. I start do poslední periody se podařil lépe hostujícímu celku. Ve 44. minutě potvrdilo gól Sobotky video a bylo rozhodnuto. Pak Mora inkasovala ještě jednou.

„Zasloužená výhra Sparty. Celý zápas jsme tahali za kratší konec, byli jsme pomalí a prohrávali souboje. Pro nás je to kruté, ale asi zasloužené. Ještě je poslední den přestupního termínu, děláme na tom, protože někteří hráči jsou dlouhodobě zranění, snažíme se to řešit,“ řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

HC Olomouc – Sparta Praha 1:6 (0:1, 1:3, 0:2)

Branky a nahrávky: 25. Káňa (Krejčí) – 20. Thorell (Chlapík, Matuškin), 22. Chlapík (Thorell), 26. Řepík (Sobotka, Pavelka), 31. Chlapík (Horák), 44. Sobotka (Šmerha), 52. Řepík. Rozhodčí: Pražák, Obadal – Kajínek, Axman. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:2. Oslabení: 0:1. Diváci: 1000.

HC Olomouc: Konrád – Ondrušek, Rašner, Švrček, Dujsík, Řezníček, Mareš, Škůrek – Káňa, Krejčí, Bambula – Olesz, Handl, Navrátil – Kusko, Knotek, Kunc – Burian, Nahodil. Trenéři Zdeňek Moták a Jan Tomajko.

Sparta Praha: Machovský – Pogorišnyj, Matuškin, Pavelka, Polášek, Moravčík, Němeček, Jandus – Řepík, Sobotka, Šmerha – Chlapík, Horák, Thorell – Forman, Kaše, Prymula – Strnad, Vitouch, Dvořáček. Trenér Josef Jandač.

Další články