Zde může být vaše reklama.

Základní část skončila Hokejisté HC Olomouc si doma poradili s Kometou

Hokejisté HC Olomouc si doma poradili s Kometou

foto: Petr Pelíšek

08. 03. 2022 - 19:43

Zápas posledního kola základní části extraligy hráli hokejisté HC Olomouc doma proti Kometě Brno. Na tradiční derby byl po dlouho době a omezeních opět plný zimní stadion. Mora vyhrála a v předkole play-off bude hrát proti Vítkovicím.

V první periodě více než pěti tisícovek diváků čekalo na branku marně. O kousek blíž ke gólu měli, teoreticky, hosté, jelikož hráli dvě přesilovky. Ale Mora bránila pečlivě a nic zásadního soupeři nedovolila. Po první pauzy začali Hanáci skvělým pohybem a Kometu přitlačili. Rezultovala z toho nakonec i vedoucí branka, když si Krejčí sjel mezi kruhy do palebné pozice a zakončil přesně. A jednobrankové vedení drželi domácí i po čtyřicet minutách. V poslední dvacetiminutovce pak mohla Mora pečetit výhru v přesilovce pět na tři, ale překonat Brňany se jim nepovedlo. Pět minut před koncem řádné hrací doby měla přesilovku také Kometa. V poslední minutě peřetil výhru Mory gólem do prázdné při power-play hostů.

„Pro nás to bylo velice těžké utkání. Byl to vyrovnaný souboj, dobře se bruslilo, atmosféra byla vynikající. Důležité bylo, že jsme šli do vedení. Pak jsme si, bohužel, nepomohli přesilovkami. Nicméně jsme rádi za výkon, který jsme předvedli. Výborně chytal Braňo, bylo to povedené, můžeme jít do play-off,“ řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták. „Pro nás jsou Vítkovice těžký soupeř. Jsou velice silné ve všech formacích. Budeme se snažit řádně připravit na první duel a držte nám palce,“ podotkl.

HC Olomouc – Kometa Brno 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 29. Krejčí (Káňa, Tomeček), 60. Kolouch. Rozhodčí: Pražák, Ondráček – Frodl, Komárek. Vyloučení: 4:3. Diváci: 4906.
HC Olomouc: Konrád – Černý, Ondrušek, Rašner, Švrček, Škůrek, Řezníček, Groch – Káňa, Krejčí, Tomeček – Kusko, Knotek, Bambula – Klimek, Kolouch, Navrátil – Burian, Lichanec, Kunc. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.
Brno: Tomek – Bartejs, Doudera, Holland, Kučeřík, Fajmon, Tansey – Horký, Krištof, Sedláček – Šoustal, Zbořil, Pavlík – Šik, Kollár, Hrníčko. Trenér Jiří Kalous.

Další články