Zde může být vaše reklama.

Zabodovali venku Hokejisté HC Olomouc v Litvínově prohráli po nájezdech

Hokejisté HC Olomouc v Litvínově prohráli po nájezdech

foto: Petr Pelíšek

24. 11. 2020 - 20:14

Duelem 6. kola pokračovali hokejisté HC Olomouc v dohánění odloženého programu. Hráli v Litvínově, po nedělní porážce v Praze se Spartou měli za cíl zase zabodovat.

Start zápasu, ten byl přesně takový, jak si Mora jistě nepřála. Hrálo se totiž jen devatenáct sekund a už prohrávala. Rychlý gól jakoby poznamenal první třetinu, další branka už pak nepadal. Ve druhé se povedlo Hanákům záhy stav otočit, to se dvakrát trefil, poprvé v oslabení, útočník Kolouch. Jenže krátce po druhé inkasované brance se prosadili i domácí a bylo vyrovnáno na dva dva. A tak také skončila druhá perioda. Nerozhodně to bylo potom až do 50. minuty, ve které dali domácí třetí branku, když využili přesilovku. Ale Mora se nesložila a za tři minuty vyrovnala Bambulou. Tři ku třem to bylo i po šedesáti minutách hry, takže na řadu muselo přijít prodloužení. V tom měl Litvínov velké šance, ale stav se nezměnil. Takže o druhý bonusový bod se jely samostatné nájezdy. V těch měli více štěstí domácí.

"Nezačali jsme zrovna dobře, hned v prvním střídání jsme dostali gól. Ve druhé třetině jsme to otočili na 1:2, od té doby nás Litvínov zatlačil. Měli hodně šancí a střel, v této části zápasu nás podržel Braňo Konrád. Ve třetí třetině jsme dostali gól v oslabení, pak ale hráče musím pochválit, že to dokázali vyrovnat. V prodloužení už to byla loterie, v nájezdech bylo více sérií. Možná jsme sahali po dvou bodech, ale trefili jsme břevno. S bodem jsme ale spokojeni," řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

Litvínov – HC Olomouc 4:3 po s. n. (1:0, 1:2, 1:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 1. Jarůšek (Demel, P. Zdráhal), 32. Zygmunt (M. Havelka, L. Doudera), 50. Balinskis (V. Hübl), rozhodující nájezd Hanzl – 25. Kolouch (Olesz), 31. Kolouch (Švrček, V. Tomeček), 53. Bambula (J. Knotek, Burian). Rozhodčí: Svoboda, Pražák – Pešek, Gerát. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Hráno bez diváků.
Litvínov: Godla – Irving, Demel, Balinskis, Doudera, Kudla, Ščotka, Březák – Zdráhal, Hanzl, Jarůšek – Myšák, V. Hübl, Lukeš – Látal, Gerhát, Petružálek – Zygmunt, Helt, Havelka. Trenér Vladimír Országh.
HC Olomouc: Konrád – Švrček, Škůrek, Vyrůbalík, Dujsík, Ondrušek, A. Rutar, Valenta – Burian, Knotek, Bambula – Káňa, Nahodil, Kucsera – Olesz, Kusko, Valský – Mácha, Kolouch, Tomeček. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Další články