Zde může být vaše reklama.

Pátý zápas série Hokejisté HC Olomouc ve Vítkovicích prohráli

Hokejisté HC Olomouc ve Vítkovicích prohráli

foto: Petr Pelíšek

17. 03. 2022 - 19:45

Hokejistům HC Olomouc se nepovedlo zvládnout páté utkání série předkola play-off ve Vítkovicích. Prohráli jedna tři, celou sérii dva tři a sezóna pro ně končí.

Začátek zápasu byl vyrovnaný a bojovný, ostatně jako celá série. Do vedení šla Mora, bylo to na začátku osmé minuty, když se prosadil Tomeček. Ale ještě v téže minutě bylo srovnáno. Domácí se povedlo dobře prokombinovat před olomouckou bránu a rychlou akci zakončil do odkryté brány Fridrich. Na nerozhodném stavu se pak dlouho nic neměnilo. Stalo se tak až na začátku třetí třetiny. A bohužel pro hosty se dostal do vedení domácí celek. Mora pak dál bojovala, tlačila, hrála dvě přesilovky. Ale alespoň ten jeden kýžený gól se dát nepovedlo. Ani v závěrečné power-play, sekundu před koncem se pak povedlo Vítkovickým trefit prázdnou bránu.

„Bylo to vyrovnané utkání. V první třetině jsme báječně ubránili dlouhé oslabení tři na pět a od toho jsme se odrazili. Ve druhé části jsme hráli dobrý hokej, bohužel jsme zaspali začátek třetí třetiny. V závěru utkání jsme měli dost brankových příležitostí, byly tam dvě tyčky, ale vyrovnat jsme nestihli. Domácím musím pogratulovat, děkuji jim za parádní sérii, kterou si fanoušci jistě užili. V kabině teď pořád hraje písnička Aj tak sme frajeri od Elánu a myslím, že bude hrát dlouho. Klukům jsem po zápase řekl, že je čest je trénovat. Šlo o můj poslední zápas na olomoucké střídačce? Je to možné," řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

HC Vítkovice Ridera – HC Olomouc 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 8. Fridrich (Lakatoš, Hruška), 43. Flick (Bernovský, Kovář), 60. Krenželok – 8. Tomeček. Rozhodčí: Jeřábek, Hejduk – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 8729. Konečný stav série: 3:2.

Vítkovice: Stezka – Solovjov, Polák, Pedan, Stehlík, Plášil, Kovář, Prčík – Krenželok, Bitten, Kalus – Fridrich, Hruška, Lakatoš – Bondra, Flick, Bernovský – Illéš, Dej, Guman. Trenéři Holaň, Philipp a Šimíček.
HC Olomouc: Konrád – Ondrušek, Černý, Švrček, Dujsík, Řezníček, Škůrek – Navrátil, Krejčí, Tomeček – Kusko, Knotek, Bambula – Klimek, Kolouch, Lichanec – Burian, Nahodil, Kunc. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Další články