Zde může být vaše reklama.

Obrali favorita Hokejisté HC Olomouc vezou dva body z Plzně

Hokejisté HC Olomouc vezou dva body z Plzně

foto: hc-olomouc.cz

11. 12. 2020 - 18:44

Šestadvacátým kolem dnes pokračovala hokejová extraliga. Tým HC Olomouc hrál v Plzni a domácího favorita duelu se mu povedlo notně potrápit. Po dvou třetinách to bylo nerozhodně nula k nule, po třetí jedna jedna. A o druhý bonusový bod se hrálo v prodloužení. V tom dal vítěznou branku

První třetina utkání branku nepřinesla. Největší šanci úvodní dvacetiminutovky měli domácí, dostali do přečíslení tři na dva, střelu Vrábílka ale Lukáš vychytal. Ani v prostřední části zápasu gól nepadl. Mora měla nějaké náznaky šancí. Ale mnohem blíže gólu byli domácí. Pourovu střelu vyrazil Lukáš před sebe na rozjetého Kantnera, ale naštěstí ten neměl potřebný klid k přesnému zakončení. Pak mohl otevřít skóre Kodýtek, únik však zakončil střelou mimo. Do konce druhé dvacetiminutovky si Západočeši vytvořili ještě několik dalších méně nebezpečných šancí, s nimiž neměl olomoucký gólman příliš práce.

Ve 43. minutě se domácím podařilo ubránit přesilovou hru a následně dostali Hanáky pod tlak. Jejich aktivita byla hned záhy odměněna gólem. Gulaš si v předbrankovém prostoru počkal na kotouč a Plzeň vedla. Obrovská šance Kohoutů přišla v 53. minutě. Olesz zakončoval, brankář Frodl vyrazil puk do ochranné sítě. V čase 54:51 se Hanáci radovali z vyrovnávacího gólu. Dujsíkovo nahození od modré tečoval Kolouch. Utkání tak dospělo do prodloužení, v němž po necelých dvou a půl minutách hry skóroval z dorážky Valský.

„Je to výhra ubojovaná a umlácená. Byla tam obětavost, jak je naším dobrým zvykem. Vzali jsme si zpět to, co jme dali domácím u nás. Vývoj byl teď trochu jiný. Přijeli jsme v nedobrém rozpoložení. Bojovností, nasazením a všemi atributy, které olomoucký hokej zdobí, jsme tady získali dva body. Jsem šťastný a klukům děkuju. Pro nás krásná práce, snažili jsme se hrát poctivě do obrany celých šedesát minut a vyrážet do nebezpečných kontrů, což se nám dařilo, nicméně trochu jsme měli problémy ve třetí třetině. Skvělé bylo, že jsme dokázali odpovědět na vedoucí gól domácích. Výborně zachytal Jan Lukáš, kterého musím pochválit. Měli jsme spoustu zblokovaných střel, obranná práce byla skvělá," řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

Plzeň – HC Olomouc 1:2 po prodl. (0:0, 0:0, 1:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 49. Gulaš (Lang) – 55. Kolouch (Dujsík), 63. Valský. Rozhodčí: Pražák, Veselý – Malý, Pešek. Vyloučení: 4:5. Hráno bez diváků.

Plzeň: Frodl – Kaňák, Čerešňák, Budík, Stříteský, Vráblík, Kvasnička, Lang – Suchý, Kracík, Gulaš – Straka, Kodýtek, Eberle – Pour, Rob, Kantner – Slania, Stach, Šuhaj. Trenér Ladislav Čihák.
HC Olomouc: Lukáš – Švrček, Škůrek, Valenta, Dujsík, Ondrušek, Mareš – Burian, Knotek, Tomeček – Bambula, Kolouch, Kucsera – Olesz, Nahodil, Valský – Tomajko, Kusko, Gřeš. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

 

Další články