Zde může být vaše reklama.

Vedou v sérii Hokejisté HC Olomouc vstoupili do předkola vítězstvím

Hokejisté HC Olomouc vstoupili do předkola vítězstvím

foto: hc-olomouc.cz

10. 03. 2021 - 20:14

Hokejisté HC Olomouc dali rychle zapomenout na nedělní debakl 1:9 v Plzni. Na ledě stejného hráli dnes první duel předkola play-off. A po soustředěném bojovném výkonu zvítězili, obě branky dal útočník Jan Káňa. Série pokračuje zítra v Plzni (17.30).

První třetina zápasů byla poněkud divočejší. A vyzněla lépe pro hosty. Rozhodčí v ní rozdali osm menších trestů, což je většinou číslo odpovídající celému zápasu. A hned první přesilovka pro Moru znamenala úspěch, hosty poslal do vedení Káňa. Další velkou šanci Olomouce měl, opět to bylo v přesilovce, Klimek, ale druhý gól z toho nebyl.

Na začátku prostřední části zápasu vychytal Konrád Eberleho, to byli domácí v oslabení. Pak trefil Nahodil tyčku. A další šanci Mory už znamenala gól, znovu skóroval Káňa. A náskok dvou branek pro hosty platil i po druhé siréně.

Ve třetí třetině si Mora hlídala pozorně dvougólový odstup i čisté konto. To šlo až do 53. minuty. Předtím se ale dlouho nehrálo, domácím trvalo, než vyměnili rozbité plexi na hrazení. Ale pak se Škodovce povedlo snížit. Ale výhru už Hanáci dokázali ubojovat.

HC Škoda Plzeň – HC Olomouc 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 53. Kvasnička (Eberle) – 8. J. Káňa (Nahodil, Navrátil), 25. J. Káňa (Nahodil). Rozhodčí: Hejduk, Pilný – Hynek, Kajínek. Vyloučení: 8:4. Využití: 0:1. Hráno bez diváků. Stav série: 0:1.

Plzeň: Frodl – Budík, Stříteský, Kvasnička, Jiříček, Lang, Kaňák, Vráblík – Musil, Mertl, Gulaš – Suchý, Kodýtek, Rob – Straka, Kracík, Malát – Dočekal, Přikryl, Eberle.
HC Olomouc: Konrád – Rašner, Dujsík, Valenta, Škůrek, Švrček, A. Rutar – Káňa, Nahodil, Tomeček – Ostřížek, Kolouch, Olesz – Klimek, Knotek, Navrátil – Kucsera, Strapáč, Bambula – Burian. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Další články