Zde může být vaše reklama.

Druhý úspěch venku Hokejisté HC Olomouc vyhráli derby ve Zlíně

Hokejisté HC Olomouc vyhráli derby ve Zlíně

foto: hc-olomouc.cz

13. 12. 2020 - 19:18

Třetí venkovní zápas v tomto týdnu hráli dnes hokejisté HC Olomouc. Pořad 27. kola extraligy je poslal do Zlína. A derby jim vyšlo.

V první třetině se i přes několik přesilových her stav nezměnil, žádná branka nepadla. To se se změnilo poměrně rychle na začátku prostřední části utkání. Mora dvakrát udeřila v rychlém sledu. Během dvaceti sekund se na přelomu pětadvacáté a šestadvacáté minuty trefili Káňa s Bambulou a hosté měli najedou luxusní dvoubrankový náskok. A dvoubrankové vedení drželi Olomoučtí i po čtyřiceti odehraných minutách.

Hned na začátku třetí třetiny se musela Mora bránit v oslabení. To se povedlo, ale záhy přišla další přesilovka pro Zlín. Také tu Hanáci ustáli a hned měli naopak sami výhodu jednoho muže v poli. A podařilo se ji přetavit v třetí gól. Ale rozhodnuto ještě nebylo, protože po chvíli se poprvé v utkání střelecky prosadili i domácí. Náskok tří branek ovšem po chvíli vrátil proti hosty druhou brankou v utkání Káňa.

"Jsme spokojení, čtyři vstřelené góly, tři body, musíme hráče pochválit. Věděli jsme, že Zlín měl v nohách těžký zápas, neměl tolik šťávu, ale i tak jsme se s tím porvali dobře. V Plzni jsme urvali dva body, dnešní zápas jsme odehráli dobře, navázali tak na výkon proti Škodovce," řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

PSG Berani Zlín – HC Olomouc 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 48. Okál - 25. J. Káňa (Nahodil, Valský), 26. Bambula (J. Knotek), 46. J. Knotek (J. Káňa, Ondrušek), 49. J. Káňa (Kolouch). Rozhodčí: Hodek, Pilný – Kajínek, Hynek. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. Hráno bez diváků.

Zlín: Huf – Ferenc, Řezníček, Gazda, Žižka, Nosek, Novotný, Hamrlík – Karafiát, Herman, Köhler – Vopelka, Honejsek, Okál – Ondráček, Sedláček, Poletín – Šlahař, Pšurný, Sebera.
HC Olomouc: Lukáš – Švrček, Škůrek, Valenta, Dujsík, Ondrušek, A. Rutar – Burian, Knotek, Bambula – Káňa, Kolouch, Kucsera – Olesz, Nahodil, Valský – Gřeš, Kusko, Tomeček. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Další články