Zde může být vaše reklama.

Jsou ve čtvrtfinále Hokejisté HC Olomouc vyřadili Plzeň, teď je čeká Sparta

Hokejisté HC Olomouc vyřadili Plzeň, teď je čeká Sparta

foto: hc-olomouc.cz

13. 03. 2021 - 21:07

Hned na první pokus potvrdili hokejisté HC Olomouc postup do čtvrtfinále play-off. Mora se z Plzeň vrátila se dvěma výhrami a doma potřebovala přidat třetí, postupovou. Povedlo se to. Hanáci slaví, příští sobotu rozehrají čtvrtfinále na ledě Sparty Praha.

Mora šla do zápasu s vědomím dvou výher z prvních dvou duelů série. Nebyla to ono, kdo dnes musel. Hosté vstoupili do zápasu dobře a v prvních minutách si vytvořilo jistou územní převahu. Jenže nevytěžili z ní nic. A když v 7. minutě ujeli dva na jednoho Kucsera se Strapáčem a druhý jmenovaný poslal Olomouc do vedení, postup se začal rýsovat. Jednobrankovým náskokem skončila také první perioda. Po pěti minutách v té druhé hrála Mora přesilovku. Ale nepovedla se. V oslabení ujel za nahozeným pukem Straka, brankář Konrád proti němu vyjel, ale byl o trošku pomalejší, než bylo třeba. A Plzeň lacino srovnala. Jenže po chvíli si domácí vzali vedení zpět. Do zakončení se protáhl Navrátil a trefil se nechytatelně. Zase všechno hrálo do olomouckých karet. Třetí branku pak mohl přidat Nahodil, ale jen cinkla branková konstrukce. Ovšem vliv na hru Hanáků tento moment neměl. Dál si šli za svým, hostům nedali ani milimetr ledové plochy, Plzni znemožňovali ofenzivu maximálním pohybem a nasazením. A ve stejném duchu se potom nesla i závěrečná dvacetiminutovka. Čas ubíhal a vedení 2:1 pro Moru stále platilo. Nezměnilo se na tom nic ani odvoláním plzeňského brankáře v posledních desítkách vteřin před koncem.

„Velice si považuji toho, jak jsme k celé té sérii přistoupili. Hráli jsme vynikající hokej, co se týče bojovnosti, nasazení, obětavosti. A to nakonec slavilo úspěch. Byli jsme pro všechny outsiderem, ti, kteří nemají šanci postoupit. A podle celkového skóre série jsme si s Plzní poradili tři nula, to je pro nás skvělé. Musím klukům poděkovat, celý zápas jsem cítil, jak střídačka žije, jak za tím chtějí jít, jak jsou odhodlaní udělat maximum. Ochotni nechat si urvat ruku nebo nohu, nebo přijít na střídačku s hlavou v podpaží. Jejich nasazení bylo maximální. Jsme na ně pyšný,“ řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

HC Olomouc – HC Škoda Plzeň 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Strapáč (Kucsera, Bambula), 28. Navrátil (J. Knotek, Škůrek) – 25. Straka. Rozhodčí: Pešina, Úlehla – Zíka, Rampír. Vyloučení: 3:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Konečný stav série: 3:0.

HC Olomouc: Konrád – Ondrušek, Valenta, Škůrek, Rašner, Dujsík – Káňa, Nahodil, Tomeček – Ostřížek, Kolouch, Olesz – Klimek, Knotek, Navrátil – Kucsera, Strapáč, Bambula – Burian. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

HC Škoda Plzeň: Frodl – Budík, Kaňák, Lang, Stříteský, Kvasnička, Vráblík – Suchý, Mertl, Gulaš – Pour, Kodýtek, Musil – Straka, Kracík, Dočekal – Kantner, Přikryl, Eberle. Trenéři Čihák, Špaček a Hanzlík.

Další články