Zde může být vaše reklama.

Drtivý závěr Mory Hokejisté HC Olomouc zabodovali se Spartou

Hokejisté HC Olomouc zabodovali se Spartou

foto: Petr Pelíšek

24. 10. 2021 - 20:04

V 17. extraligovém kole hráli hokejisté HC Olomouc doma proti pražské Spartě. Hanáci šli do zápasu po čtvrteční výhře v Mladé Boleslavi. A připsat další body se jim tentokrát povedlo. Ve skvělém finiši stáli manko tři branek. A pak jim vystřelil druhý bod v samostatných nájezdech Nahodil.

V první třetině se zaplněná Plecharéna gólu nedočkala. O něco aktivnější byla Sparta, která velmi dobře bruslila a chvílemi si vytvořila mírný tlak. Hned v první minutě měl tutovku Horák, ale brankář Lukáš ho vychytal. Ale Mora měla také dvě velké šance. Bylo to v závěru první dvacetiminutovky. Nejprve se to palebné pozice tlačil Knotek, ale bek ho stačil rozhodit natolik, že nestačil zakončit s potřebnou razancí. Pak v poslední půlminutce si Mora vytvořila velký tlak, když jednomu z hostů chyběla hůl. Ale stav se neměnil.

A bylo tomu tak i po začátku prostřední periody poté, co Mora hrála dvě přesilovky v krátkém sledu. Stav se měnil až ve 32. minutě, když střela Dvořáka zapadla za Lukášova záda. Pět minut před druhou pauzou hrála Sparta druhou přesilovku, Hanáci se bez potíží ubránili. Takže těsné vedení hostů stále trvalo.

Měnilo se to chvíli po startu poslední třetiny. To se za hosty trefil po přihrávce Řepíka Horák a Mora rázem ztrácela dvě branky. Snahu o zvrat Moře potom zkomplikovala dvě vyloučení krátce po sobě a šli do tří. Horké chvíle se Hanákům povedlo přečkat. Hned po návratu z trestné jel sám na bránu Krejčí, ale ani on neuspěl. Čas ale domácím ubýval. Šest minutě před koncem se nedohodli Lukáš s Rašnerem a Zikmund pečetil výhru hostů. Za Moru ještě vsítil čestnou branku Ondrušek. Pak domácí trenéři odvolali brankáře. A v čase 57:34 po přihrávce Krejčího dal kontaktní branku Káňa. A pak minutu a dvacet jedna sekund před koncem znovu při power-play srovnal bombou Krejčí. Mora se tedy vrátila zpět do zápasu a šlo se do prodloužení. V tom šla Mora do oslabení poté, co brankář Lukáš hrál pukem kousek vedle vymezeného prostoru. Oslabení domácí přečkali, žádná branka již nepadla, takže došlo na samostatné nájezdy

"My jsme drahnou dobu zápasu byli hroším týmem. Špatně jsme bruslili, prohrávali souboje. Ale pořád jsme věřili a chtěli. Nakonec se nám to vyplatilo. A otočili jsme výsledek. Nebylo to úplně podle našeho gusta, na druhé straně, ten obrat, to byla ta naše hra, odhodlání, bojovnost, ta hra, kterou umíme. V úvozovkách jsemspokojen, ale hra se mi moc z naší strany nelíbila. Nutno podotknout, že Sparta hrála velmi dobře, přejít přes její celoplošnou obranu nebylo lehké. Ale kluci si zaslouží za ten závěr a obrat pochvalu," řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

HC Olomouc – Sparta Praha 4:3 po s. n. (0:0, 0:1, 3:2)

Branky a nahrávky: 56. Ondrušek, 58. Káňa (Krejčí), 59. Krejčí, rozh. nájezd Nahodil - 32. Dvořák, 43. Horák (Řepík), 55. Zikmund. Rozhodčí: Kika, Stano – Hynek, Axman. Vyloučení: 5:2. Diváci: 5168.

HC Olomouc: Lukáš – Škůrek, Ondrušek, Černý, Rašner, Dujsík, Řezníček – Kucsera, Krejčí, Káňa – Klimek, Knotek, Ostřížek – Burian, Nahodil, Kunc – Strapáč, Kolouch, Olesz – Navrátil. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Sparta: Neužil – Moravčík, Mikliš, Polášek, Pavelka, Jurčina, Dvořák, Tomov, M. Jandus – Řepík, Horák, Kaše – Doležal, Chlapík, Prymula – Konečný, Zikmund, Buchtele  – Hašek, T. Jandus. Trenér Josef Jandač.

Další články