Zde může být vaše reklama.

Třetí zápas série Hokejisté HC Olomouc znovu porazili Vítkovice

Hokejisté HC Olomouc znovu porazili Vítkovice

foto: Petr Pelíšek

14. 03. 2022 - 20:25

Hokejisté HC Olomouc udělali další krok k postupu. Ve třetím utkání série předkola play-off porazili doma Vítkovice a ujali se vedení. Pokračuje se zítra opět na Hané.

Mora si rozhodující náskok pro další úspěšný duel v sérii vytvořila už v první periodě. V 8. minutě ji poslal do vedení Navrátil. Krátce po první pauze pak mohl zvýšit Káňa, ale nedal. Potom měli své šance také hosté, Fridrich trefil tyčku. A když pak Vítkovice proměnily ve 36. minutě přesilovku, bylo to nerozhodně. Avšak to dlouho netrvalo. Po minutě a půl vrátil vedení na hanáckou stranu Kunc. Do poslední dvacetiminutovky tak Mora hájila náskok jedné branky. Mohla o něj přijít, ale měla zase štětí, když brankáře Konráda při střele Stehlíka zastoupila tyčka. Ve 49. minutě měl pak třetí olomoucký gól na holi Knotek, gólmana Stezku ale nepřekonal. To potom mrzelo, jelikož hostům se povedlo podruhé v duelu srovnat. Do konce řádné hrací doby scházelo sedm minut a dvaadvacet sekund. Tři a půl minuty před koncem hráli Kohouti přesilovku. Šanci v ní měl Ondrušek, ale bylo to bez efektu na ukazateli skóre. Pak měly Vítkovice dalšího vyloučeného a Mora výhodu dvou mužů v poli. A tu se povedlo využít.

HC Olomouc – HC Vítkovice Ridera 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Navrátil (Krejčí), 37. Kunc (Dujsík, Burian), 58. Krejčí (Tomeček, Knotek) – 36. Solovjov (Lakatoš, Hruška), 53. Plášil. Rozhodčí: Jeřábek, Sýkora –Gerát, Rampír. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 5050. Stav série: 2:1.
HC Olomouc: Konrád – Ondrušek, Černý, Švrček, Dujsík, Řezníček, Škůrek, Rašner – Káňa, Krejčí, Tomeček – Kusko, Knotek, Bambula – Klimek, Kolouch, Navrátil – Burian, Lichanec, Kunc. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.
HC Vítkovice Ridera: Stezka – Pedan, Solovjov, Plášil, Stehlík, Prčík, Kovář – Krenželok, Hruška, Lakatoš – Bondra, Lindberg, Kalus – Dej, Bitten, Illéš – Dostálek, Flick, Fridrich – Guman. Trenér Miloš Holaň.

Další články