Zde může být vaše reklama.

Mora je čtvrtá Hokejisté HC Olomouc zvítězili nad Kladnem

Hokejisté HC Olomouc zvítězili nad Kladnem

foto: Petr Pelíšek

30. 09. 2021 - 22:13

Souboj dvou největších extraligových hvězd vyzněl pro tu z Hané. Duel Kladna proti HC Olomouc byl soubojem týmů Jaromíra Jágra a Davida Krejčího. Uspěla Mora, předehrávku 10.kola vyhrála a posunula se na čtvrtou příčku tabulky.

Na zimním stadionu v Chomutově, kde hraje svá domácí utkání Kladno, viděli fanoušci hned tři velké hvězdy českého hokeje, které navíc mají ohromné zkušenosti z NHL. Na domácí straně to byli Jaromír Jágr a Tomáš Plekanec, na straně hostů David Krejčí. Hanáci od 13. minuty vedli po nepřehledné situaci, kdy se prosadil Jiří Ondrušek. Rytířům ve druhé periodě stačily necelé dvě minuty na obrat, zasloužili se o něj Plekanec s Donagheyem. Mora ještě před polovinou duelu stihla srovnat gólem Káni. Závěrečná perioda byla rušná, hrálo se několik přesilovek. A právě v početní převaze Mora rozhodla. V čase 55:36 domácí dvakrát faulovali a šli do tří. Dvojnásobnou početní výhodu následně využil Navrátil. Mora si vedení pohlídali, vyhrála počtvrté z posledních pěti kol a posunula se na čtvrté místo v tabulce.

„Nebyla to žádná úchvatná podívaná. Z naší strany tam byly chyby, nepřesné přihrávky i střely. Ve třetí třetině jsme si vytvořili několik brankových příležitostí, které jsme neproměnili. Můžeme být rádi, že jsme urvali tři body, jelikož to bylo opravdu těžké utkání,“ uvedl Zdeněk Moták, trenér HC Olomouc.

Rytíři Kladno – HC Olomouc 2:3 (0:1, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 26. Plekanec (Kristo, Kehar), 28. Donaghey (Dvořáček, Račuk) – 13. Ondrušek (Kunc, T. Černý), 30. J. Káňa (Ondrušek, Krejčí), 58. Navrátil (Nahodil, Krejčí). Rozhodčí: Hodek, Sýkora – Brejcha, Votrubec. Vyloučení: 8:4. Využití: 0:2. Diváci: 2282.

Rytíři Kladno: Bow – Dotchin, Kehar, Suchánek, Donaghey, Wood, Nilsen, Baránek – Jágr, Plekanec, Hlava – Kristo, Filip, J. Strnad – M. Beran, Račuk, Dvořáček – O. Bláha, Pitule, Hajný. Trenéři: Čermák, Burger, Kregl a Paul.

HC Olomouc: Lukáš – Černý, Ondrušek, Škůrek, Švrček, Dujsík, Řezníček, Rašner – Kucsera, Krejčí, Káňa – Navrátil, Knotek, Burian – Kunc, Nahodil, Klimek – Bambula, Kolouch, Strapáč. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Další články