Zde může být vaše reklama.

Konrád je zpátky Hokejisté HC Olomouc zvítězili nad Motorem

Hokejisté HC Olomouc zvítězili nad Motorem

foto: Petr Pelíšek

23. 12. 2021 - 19:40

Hokejisté HC Olomouc nastoupili dnes k zápasu 34. kola domácí nejvyšší soutěže v Českých Budějovicích proti Motoru. A zápas to byl pro Moru, bez ohledu na konečný výsledek, velmi pozitivní. Chytal totiž Branislav Konrád, který se vrátil po vážném zranění, co utrpěl v posledním přípravném utkání před sezónou.

Vstup do zápasu měla Mora skvělý. Hrálo se 41 sekund a už vedla. Rychlý brejk s přečíslením zakončil Krejčí. Ve 4. minutě šli hosté do oslabení, přečkali ho bez obtíží. Pak se ale hrálo podle olomouckého partesu. Ovšem v závěru první třetiny mohlo být srovnáno. Konrád ale svou chybičku při rozehrávce napravil. A ve 26. minutě zase předvedl, že během nucené pauzy nic ze svých schopností neztratil. Domácí měli výhodu trestného střílení, ovšem Konrád Gulaše vychytal. Chvilku poté ale hrál Motor další přesilovku a z té se mu povedlo srovnat. Nerozhodný stav ale nesvítil na ukazateli skóre dlouho. Přesně 37 sekund. Pak si Mora vzala vedení zpět, zařídil to Kusko. V poslední periodě Hanáci hájili náskok jedné branky. V 56. minutě byl v akci znovu Konrád, tentokrát zmařil nájezd Beránka. V závěru Budějovice odvolaly brankáře. Ovšem moc jim to nepomohlo, ba naopak. Využila toho Mora, když v poslední minutě dal do prázdné třetí branku Káňa.

„Měli jsme výborný vstup do utkání, když jsme dali gól hned při prvním střídání. Hraje se nám pak uúplně jinak, než když prohráváme. Ve druhé třetině sice Budějovice vyrovnaly, ale hned vzápětí jsme zase dali gól, což nás uklidnilo. Výborný výkon podal Braňo Konrád v brance, který to zavřel a vychytal šance domácích. Závěr jsme ubojovali a zvládli," řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

Motor Česká Budějovice – HC Olomouc 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 27. Abdul (Štencel, Doležal) – 1. Krejčí (Tomeček), 28. Kusko (Knotek), 60. Káňa (Klimek). Rozhodčí: Šír, Sýkora – Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 1000.

Č. Budějovice: Hrachovina – Šenkeřík, Piskáček, Bindulis, Bučko, Štencel, Vráblík, Remta – Holec, Pech, Gulaš – Vondrka, Ondráček, Valský – Abdul, Novotný, Doležal – Beránek, Hanzl, Karabáček. Trenér Jaroslav Modrý.

HC Olomouc: Konrád – Hlaváč, Černý, Švrček, Rutar, Řezníček, Mareš – Káňa, Krejčí, Tomeček – Kusko, Knotek, Klimek – Strapáč, Kolouch, Bambula – Burian, Nahodil, Kunc – Navrátil. Trenér Jan Tomajko a Zdeněk Moták.

Další články