Zde může být vaše reklama.

Rozhodla třetí třetina Hokejisté HC Olomouc zvítězili v Budějovicích

Hokejisté HC Olomouc zvítězili v Budějovicích

foto: Petr Pelíšek

29. 11. 2020 - 19:35

Hokejisté HC Olomouc zvládli zápas 22. kola extraligy. Mora hrála v Českých Budějovicích, a pokud se nechtěla propadnout na poslední místo tabulky, nesměla domácím dovolit zvítězit. Což se podařilo, když všechny tři body putují na Hanou.

Začátek zápasu Olomouckým vyšel. Už ve 3. minutě využili přesilovku 5 na 3, skóroval Knotek, a vedli. Po první třetině ale bylo skóre příznivější pro domácí, těm se povedlo dát ve 14. minutě dvě branky v rozmezí jedenatřiceti sekund. To ale nakonec bylo ze strany Budějovických v tomto utkání všechno. Potom už totiž dávali góly jenom hosté. Po druhé třetině to bylo nerozhodně dva dva, obstarala to svým pátým gólem v sezoně Kuscera. Rozhodovala poslední perioda utkání, ta byla ve znamení Mory. Na začátku strhl vedení na olomouckou stranu v přesilovce Káňa. A pak minutu před koncem při power-play domácích pečetil výhru Mory Kolouch.

„Věděli jsme, že Motor má dobrý pohyb a přesilovky. Podařil se nám vstup do utkání, využili jsme přesilovku pět na tři, ale paradoxně jsme pak během minuty prohrávali. Musím hráče pochválit. Šli za tím a bojovali. Ve třetí třetině jsme se snažili náskok udržet a při power play soupeře jsme měli i štěstí. Ale šli jsme mu naproti," řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

České Budějovice – HC Olomouc 2:4 (2:1, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 14. Gilbert (Plášil, Michnáč), 14. Karabáček (Jonák) – 3. J. Knotek (J. Káňa, Kucsera), 26. Kucsera (J. Káňa), 42. J. Káňa (Ondrušek), 59. Kolouch (Olesz). Rozhodčí: Šír, Mrkva – Bryška, Axman. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:2. Hráno bez diváků.
Č. Budějovice: Patera – Pýcha, Plášil, Vydarený, Suchánek, Lytvynov, Pavel – Novák, Přikryl, Doležal – Michnáč, Raška, Gilbert – Christov, Venkrbec, Beránek – Karabáček, Jonák, Bednář.
HC Olomouc: Lukáš – Valenta, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík, A. Rutar, Ondrušek, Černý – Bambula, Knotek, Burian – Kucsera, Nahodil, Káňa – Valský, Kolouch, Olesz – Tomeček, Kusko, Gřeš. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Další články