Zde může být vaše reklama.

Mora zpět na ledě Hokejisté už se zase kloužou, mantinely duní

Hokejisté už se zase kloužou, mantinely duní

foto: Petr Pelíšek

23. 07. 2019 - 13:27

Hynaisovou ulicí už zase zní rány, zvuk píšťalky, no a sem tam i křik trenéra. Na olomouckém zimáku už je zase led, hokejistům HC Olomouc začala poslední fáze přípravy na novou sezonu extraligy. A svěřence trenérů Jana Tomajka a Zdeňka Motáka nečeká nějaká selanka, stále dostávají pořádně zabrat.

Hráče na úvodním pondělním tréninku čekala speciální lekce bruslení pod taktovkou bývalého hokejisty Pavla Mojtka. „Vzali jsme si na pomoc Pavla Mojtka. Je to trenér, který se zabývá užitým bruslením, power skatingem a podobnými věcmi, takže jsme rádi, že přišel a že nám pomohl. Nemůžeme vědět všechny věci a ani nevíme, a pořád se potřebujeme zlepšovat a učit i my. Pro hráče to bylo příjemné zpestření a já jsem nemusel moc řvát," řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

„První trénink je pro hráče náročný, je to asi hrozné, přejít z procházení po pláži na led. Ale jsou to profesionálové, musí na to reagovat. Samozřejmě nějaké problém v úvodu budou, ale to se zlepší. Jeden dva dny dostanou na osahání, pak už budeme trénovat normálně,“ uvedl Moták. „Potom nás čekají přípravná utkání, budeme trénovat je jednofázově, ale odpoledne mají hráči led k dispozici, takže každý na sobě pak může pracovat individuálně. Bylo vidět už na prvním tréninku, že chtějí, že chtějí pracovat a zlepšovat se,“ podotkl.

První přípravný zápas hraje Mora doma ve čtvrtek 1. srpna proti kazašskému Arlan Kokšetau.

Další články